Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Dublul standard la alimente: A apărut documentul oficial care confirmă această practică pe pieţele din UE (FOTO)

Dublul standard la alimente: A apărut documentul oficial care confirmă această practică pe pieţele din UE (FOTO)

Un articol de: - 09 Mar 2018, 10:40
Eveniment

La câteva luni de la izbucnirea scandalului privind produsele de calitate inferioară pentru Europa de Est, Parlamentul European va întocmi o listă negră cu fabricanţii care plasează produse de calităţi diferite pe piaţa europeană.

Între timp, a apărut documentul oficial care confirmă dublul standard al alimentelor pe pieţele din UE, potrivit Gândul.info

Mai multe cercetări făcute în diverse state ale UE au scos la iveală faptul că produse de pe piața unică aveau compoziții total diferite din punctul de vedere al reţetei, al ingredientului de bază folosit sau a cantităţii acestui ingredient, în funcţie de ţara pentru care sunt destinate.

Un studiu realizat de experți de la Facultatea de Drept a Universităţii Plackeho Olomouc arată că problema dublului standard se traduce în următoarele activităţi ale producătorilor: 
- producătorul distribuie pe diverse pieţe produse cu arome şi compoziţii diferite, cu un ingredient principal diferit, dar având acelaşi aspect şi acelaşi ambalaj
- un producător plasează produse cu diferite calităţi pe piaţă, dar cu acelaşi ambalaj sau cu unul extrem de asemănător
- un producător plasează produse cu greutăţi diferite pe pieţele europene, însă cu acelaşi ambalaj sau unul similar
- atunci când lansează un produs nou pe o anumită piaţă, producătorul foloseşte un produs cu o compoziţie de o calitate superioară, cu scopul de a atrage atenţia consumatorilor şi a-i învăţa pe consumatori să cumpere produsul, urmând ca, după o anumită perioadă, să apară o „schimbare a reţetei” fără nicio schimbare în ceea ce priveşte ambalajul sau modul de prezentare al acestuia.

Astfel, specialiștii europeni recomandă întocmirea unei liste negre a producătorilor care practică dublul standard în ceea ce priveşte calitatea produselor pe care le distribuie în spaţiul european. 

Citeşte mai multe despre:   dublul standard,   alimente,   Europa de Est
 
 
 
Loading...