Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Duckadam, Gică Popescu și Gică Craioveanu, un ultim omagiu adus lui Costică Ștefănescu

Duckadam, Gică Popescu și Gică Craioveanu, un ultim omagiu adus lui Costică Ștefănescu

Un articol de: - 23 Aug 2013, 19:41
Duckadam, Gică Popescu și Gică Craioveanu, un ultim omagiu adus lui Costică Ștefănescu Eveniment

La capela Biserii Harșu din Craiova, unde este depus trupul neînsuflețit al fostului fotbalist Costică Ștefănescu au mers, vineri, printre zeci de suporteri ai U Craiova, și foștii colegi ai fotbalistului, Helmuth Duckadam, Gică Popescu și Gică Craioveanu.
Zeci de persoane au mers, vineri dimineață, la capelă, pentru a-i aduce un ultim omagiu lui Ștefănescu, depunând coroane de flori și aprinzând lumânări pentru sufletul acestuia, transmite Mediafax.

"În asemenea momente, cuvintele sunt de prisos. Am venit în numele clubului Steaua care astăzi (n.r. - vineri) este plecat la Mediaş şi am vrut să îi aducem un ultim omagiu Căpitanului, pentru că a fost un om deosebit, l-am cunoscut. Îmi aduc aminte de o vacanţă alături de el, la Nepun, în 1982-1983, alături de familie. A fot un om discret, un om modest, Dumnezeu să îl odihnească în pace, pentru că merită acest lucru", a declarat Helmuth Duckadam, preşedintele de onoare al clubului Steaua.

Gică Craioveanu, fost coleg al lui Costică Ştefănescu la Universitatea Craiova, şi-a amintit de sfaturile pe care acesta i le-a dat.

"Este trist când moare o persoană, dar când moare o legendă este mult mai trist. Când mor legende, acum câţiva ani - Deselnicu, acum Ştefănescu, oameni mari, care au adus ceva României, nu doar fotbalului. Mi-a dat multe sfaturi: «să ai tupeu, Gicane, în teren, că noi ne apărăm, dar voi, cei din faţă, decideţi meciurile» şi adevărul este că am avut această şansă să fie alături de noi. Este păcat când astfel de oameni dispar dintre noi", a spus Gică Craioveanu.

După ora 17.00, la capelă a ajuns şi Gheorghe Popescu, care a depus o coroană de flori şi a prezentat condoleanţe familiei fostului fotbalist.

"Dacă voiai să înveţi, te uitai la el şi era de ajuns. Am avut acest privilegiu şi şansa extraordinară să fac parte din acelaşi vestiar cu Costică Ştefănescu, pentru că atunci când jucam în curtea şcolii, la Calafat, îmi doream să fiu nimeni altcineva decât Costică Ştefănescu, apoi mi s-a îndeplinit acest vis să fac parte din acelaşi vestiar cu el, să port şi banderola de căpitan al Craiovei, pe care a purtat-o şi el. Aşa m-am îndrăgostit de numărul 6, de la Costică Ştefănescu. Chiar dacă la echipa naţională jucam cu numărul 3, nu exista pentru mine alt număr decât 6, din dragostea pe care i-o purtam. Lucrul cel mai minunat care mi s-a întâmplat a fost acela de a face parte din acelaşi vestiar, cum v-am spus, mă consider un privilegiat din acest punct de vedere", a spus Gică Popescu.

Trupul lui Ștefînescu a fost depus joi, pe gazonul stadionului ”Ion Oblemenco”, ocazie cu care a venit și ministrul Apărării, Mircea Dușa, pentru a depune o coroană la căpătâiul acestuia.

Citeşte mai multe despre:   Gica Popescu