Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Ce a înțeles un lider de sindicat din Poliție despre starea de urgență. Dumitru Coarnă, față în față cu propria neștiință, zbiară și blestemă jurnaliștii (VIDEO)

Ce a înțeles un lider de sindicat din Poliție despre starea de urgență. Dumitru Coarnă, față în față cu propria neștiință, zbiară și blestemă jurnaliștii (VIDEO)

Un articol de: Mirela Ionela Achim - 02 Apr 2020, 23:19
Ce a înțeles un lider de sindicat din Poliție despre starea de urgență. Dumitru Coarnă, față în față cu propria neștiință, zbiară și blestemă jurnaliștii (VIDEO) Eveniment

Dumitru Coarnă, președintele Sindicatului Național al Polițiștilor și Personalului Contractual (SNPPC), a ținut să-l apere pe polițistul care l-a amendat pe șoferul din din Câmpulung, deși acesta prezentase documentele la geamul portierei, exact cum recomandă chiar Poliția Română pe pagina sa de Facebook, și, mai important, cu prevăd clar măsurile adoptate pe timpul stării de urgență. Într-o intervenție telefonică în emisiunea ”Bună, România!”, moderată de Radu Buzăianu și Răzvan Zamfir pe B1 TV, Coarnă a susținut, nici mai mult nici mai puțin, că măsurile impuse de autorități în acest domeniu pe perioada stării de urgență sunt simple... recomandări. Liderul de sindicat a insistat că cea mai importantă este legea dată înainte de instituirea stării de urgență și a refuzat să spună dacă asta înseamnă că măsurile recent adoptate sunt practic ilegale. La insistențele celor doi jurnaliști, Coarnă a început să zbiere și a trecut la blesteme.

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

„Ordonanța de Urgență 195 obligă să înmânezi documentele. Povestea, această tragedie prin care trecem cu acest virus... Sigur că sunt niște recomandări și, dacă urmăriți filmul cu multă atenție, o să vedeți că la permis n-a avut obiecțiuni, nici la declarația pe care a arătat-o pe telefon. Certificatul de înmatriculare trebuia să-l vadă fizic, că era scris atât de mic, că nu putea să-l verifice în baza de date. El (șoferul) a declarat verbal că are asigurarea făcută online și (polițistul) trebuia să verifice aceste aspecte cu certificatul de înmatriculare fizic. Nu avea posibilitatea să vadă prin geam. Contravenientul încerca să scape de contravenție. A mai făcut lucrul ăsta cu o zi înainte, identic, aceeași atitudine. Pe 29 (martie), la 17.45, în Câmpulung”, a declarat Dumitru Coarnă, în emisiunea ”Bună, România!”.

Coarnă a insistat că agentul trebuia să verifice asigurarea în... baza de date a Poliției. Întrebat care bază de date, acesta a răspuns: „Avem sisteme de verificare! Eu vă spun că a fost verificat...”.

Coarnă a refuzat în continuare să vorbească despre misterioasa bază de date, a abandonat subiectul și a început să vorbească despre „calvarul” prin care trec locuitorii din Câmpulung din cauza ”acestui personaj”.

 

Răzvan Zamfir: „Spuneți-ne adevărul!!”

 

Întrebat de jurnalistul Răzvan Zamfir dacă procedura este una regulamentară, liderul de sindicat a răspuns tranșant: „DA! DA! E regulamentar”.

Coarnă s-a enervat apoi și mai tare și a trecut la... blesteme: „Știți ce vă doresc eu dumneavoastră? Să vă întâlniți cu personaje din astea la 12 noaptea... O să-l căutați pe polițist, vă garantez eu!”.Tunelul secret de sub Palatul lui Gigi Becali. E incredibil unde duce. Era folosit şi de Carol al II-lea

El a mai spus apoi că șoferul a greșit și pentru că avea cauciucurile uzate și putea omorî oameni. L-a dat ”exemplu” pe Huidu care are „3 morți pe conștiință”.

În replică, Zamfir a ținut să-i reamintească de fostul ofițer MAI care, de atâta responsabilitate și simț civic, a mințit autoritățile în legătură cu plecarea în Israel și practic a infectat zeci de persoane cu noul coornavirus. De altfel, din cauza lui, Spitalul MAI a fost închis o vreme, căci aproape devenise un focar de COVID-19.

 

Măsurile în timpul stării de urgență, simple „recomandări” pentru Coarnă

 

„Polițistul a respectat legea. Și procedurile. Altceva, ce vreți??”, a tunat Coarnă. 

A spus apoi că agentul nu a avut cascheta pe cap, cum prevede legea, din cauza ”dinamicii” - „a coborât din mașină să-l oprească”.

„Nu pare așa dinamic, având în vedere fizicul...”, a remarcat Zamfir.

„Nu pricepeți!”, le-a trântit-o Coarnă supărat. 

Liderul de sindicat a mai spus despre măsurile adoptate de autorități, în perioada stării de urgență, referitoare la raportarea cetățean - polițist că sunt niște ”recomandări”.

„Polițiștii nu mai pun mâna acum pe documentele omului, că e un risc! Știți asta? E o dispoziție în acest sens dată Poliției Rutiere”,  a insistat Zamfir. 

De la celălalt capăt al firului: Tăcere.

 

Un adevăr mincinos

 

„Domnu', domnu', nu există dispoziție care să încalce o lege. Ordonanța 195 e lege! Recomandările nu încalcă legea”, s-a ”regrupat” apoi Coarnă.

Întrebat dacă asta înseamnă că dispoziția / recomandarea e ilegală, el s-a referit la obligativitate.

N-a vrut să spună dacă asta înseamnă că, practic, putem ieși liniștiți pe străzi: „Nu înțelegeți nimic!”

A refuzat să spună, cu subiect și predicat, că dispozițiile date de autorități pe perioada stării de urgență sunt ilegale: „Am spus că aceste dispoziții sunt la nivel de recomandări. Dumneavoastră știți că în Drept există regulă și excepții? Noi vorbim de excepții aici! Dacă știți, dar văd că nu știți...”.

Coarnă i-a acuzat apoi pe moderatori că vin în față cu un ”adevăr mincinos” (?)

 

Te blestem, dar vorbesc civilizat

 

Radu Buzăianu l-a întrebat apoi dacă e normal ca un agent să-i spună șoferului ”las' că-ți găsesc eu ceva”.

Întrebat de Răzvan Zamfir dacă „încălcarea dispozițiilor de către Poliția Rutieră e o atitudine corectă, în perioada de pandemie”, liderul de sindicat s-a referit iar la Ordonanța 195: „E vorba de respectarea legii! Ordonanța 195 e lege!”.

Coarnă a spus apoi că moderatorii sunt „fantastici”, a trecut iar la blesteme, apoi a spus că vorbește civilizat.
 

Citeşte mai multe despre:   Dumitru Coarna,   Politia Romana,   Razvan Zamfir,   Radu Buzaianu