Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Coarnă, despre polițistul agresat de soție: Agentul a procedat corect. La violență nu trebuie să răspundem cu violență (VIDEO)

Coarnă, despre polițistul agresat de soție: Agentul a procedat corect. La violență nu trebuie să răspundem cu violență (VIDEO)

Un articol de: Mirela Ionela Achim - 21 Feb 2020, 19:14
Coarnă, despre polițistul agresat de soție: Agentul a procedat corect. La violență nu trebuie să răspundem cu violență (VIDEO) Foto: facebook.com/www.politiaromana.ro Eveniment

Dumitru Coarnă, președintele Sindicatului Național al Polițiștilor și Personalului Contractual, a declarat, pentru B1 TV, că polițistul din Florești care a cerut ordin de protecție împotriva soției agresive a procedat corect, căci nu a răspuns la infracțiune cu o altă infracțiune.

La violență nu trebuie să răspundem cu violență, a insistat liderul de sindicat.

Un bărbat din Florești, județul Prahova, care este polițist în Filipeștii de Pădure, a alertat autoritățile după ce a fost bătut de soție. Acesta a susținut că el și fiica sa, în vârstă de 16 ani, au fost agresați. Autoritățile au emis ordin de protecție provizoriu pe o perioadă de 5 zile față de femeie. (Detalii AICI)

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

„Trebuie să privim partea pozitivă a acestui aspect. Polițistul a procedat corect, legal. Nu a răspuns la violență cu violență, nu a răspuns la infracțiune cu infracțiune. A ales să folosească instituțiile statului, a folosit telefonul de urgență 112. Mama și soția i-a atacat pe amândoi și, în opinia mea, polițistul a procedat extrem de bine. Repet, la violență nu trebuie să răspundem cu violență, la infracțiune nu trebuie să răspundem cu infracțiune!", a declarat Dumitru Coarnă, pentru B1 TV.

El a insistat că agentul a procedat corect, căci nu a răspuns la o palmă cu un pumn: „O singură metodă avem de a răspunde cu violență la violență, atunci când vorbim de legitimă apărare, când se pune în primejdie viața, ori integritatea corporală și atunci legiuitorul te protejează, dar, în situația pe care noi o discutăm astăzi, așa trebuie făcut. Polițistul a procedat corect, a procedat legal, nu a răspuns la o palmă cu un pumn. El putea să-i răspundă cu doi pumni, cu trei pumni, cu cinci pumni și acum aveam o altă situație de fapt. Omul a răspuns la acest act de violență cu un apel la 112 și cu o plângere penală pentru ordin de protecție. Toată lumea trebuie să procedeze exact cum a procedat acest om, într-o situație similară”.
 

Citeşte mai multe despre:   Dumitru Coarna,   Politia Romana,   Floresti,   Prahova