Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Fostul general al SRI, Dumitru Dumbravă, ATAC DUR la adresa lui Cozmin Gușă: Poate ne spune domnul omiscient Gușă pe unde s-a plimbat dosarul de mită al domnului „MIRCIA INOCENTUL”

Fostul general al SRI, Dumitru Dumbravă, ATAC DUR la adresa lui Cozmin Gușă: Poate ne spune domnul omiscient Gușă pe unde s-a plimbat dosarul de mită al domnului „MIRCIA INOCENTUL”

Un articol de: Redacția B1.ro - 14 Apr 2019, 20:33
Fostul general al SRI, Dumitru Dumbravă, ATAC DUR la adresa lui Cozmin Gușă: Poate ne spune domnul omiscient Gușă pe unde s-a plimbat dosarul de mită al domnului „MIRCIA INOCENTUL” Eveniment

Fostul general al SRI, Dumitru Dumbravă, publică un mesaj dur la adresa patronului Realitatea tv, Cozmin Gușă. Totul a pornit de la cazul primarului din Râmnicu Vâlcea, Mircia Gutău, care a dat în judecată statul român după ce a fost achitat în urma rejudecării dosarului său. Edilul cere despăgubiri de 10,5 milioane de euro. 

În acest context, Dumitru Dumbravă l-a acuzat pe Cozmin Gușă că dezinformează în cazul lui Mircea Gutâu și că atunci când subiectul a fost prezentat la Realitatea TV, unele informații au fost ignorate cu bună știință, informează Știripesurse.ro. 

Într-un amplu mesaj, Dumitru Dumbravă vorbește despre ”albirea” lui Gutău, girată de o judecătoare despre care fostul general al SRI spune că ”era ușor incompatibilă”. 

Redăm, mai jos, mesajul lui Dumitru Dumbravă: 

"Absolut întâmplător (deh....sunt fan A3) am nimerit pe Realitatea TV.... Ușor stupefiat, ca ...nah...am văzut destule....văd cum omniscientul domnn Cosmin Gușă care, spune el, a bătut pușcăriile României.... și confirm și eu că a făcut-o.... după ce a fost băgat la regim prietenul domniei sale, asumat public.... Marcel Păcurariu..... cu care se întâlnea frecvent, spun gurile rele... dar mă opresc aici...

Mă deranjează totodată teribil asocierea lui Bratolomeu Anania născut în Vâlcea cu Mircia Gutău... tot de prin partea locului. E absolut dizgrațios și strigător la cer. Poate BOR va înțelege sa aibă o poziție publică totuși.... nu vorbim de Teodosie Tomitanul aici.

Mie mi se pare cumva ceva obscen pur și simplu asocierea de mai sus.

A doua oară (mă mai ajută memoria) domnul Cosmin Gușă evocă la TV lacrimogen.... desigur că asta prinde, așa am auzit de la niște consultanți politici..... o secvență a întâlniri lui cu copiii primarului Gutău pe holurile Casei Poporului, care i-au pus în brațe dosarul nevinovăției domnului Mircia.

Domnul Gușă.... care le știe pe toate... (știm deja asta din surse estice de mai mulți ani!) afirmă că "Mircia Gutău nu a făcut nimic dar a făcut pușcărie".LOVITURĂ pentru Pro TV! Încă o vedetă are COVID-19

Aștept să văd dacă până la sfârșitul emisiuni domnul omniscient Cosmin GUȘĂ ne va spune că, dincolo de condamnarea de la Înalta Curte... domnul MIRCIA GUTĂU zis "INOCENTUL" mai are o condamnare de x ani și 6 luni (da! să păstrăm misterul și să nu spunem doar că "a fost condamnat ani buni de pușcărie") pentru abuz în serviciu dată de Curtea de Apel Craiova, pentru că a inițiat și derulat o procedură de achiziție publică având ca obiect "Dotări locuri de joacă pentru copii" cu încălcarea normelor legale. Primăria a plătit pentru componentele a 6 locuri de joacă suma de 852.636 lei, în condițiile în care acestea au fost cumpărate de la o firmă din Bulgaria la prețul de 321.62. Prejudiciul cauzat Primăriei Râmnicu Vâlcea a fost de peste 500.000 lei dar am înțeles de la domnul Hoandră, prezent în studiou, că e tolerabil acest prejudiciu. Un mizilic să spunem și să lăsăm așa. Hai să facem puțină filosofie și să evocăm rolul providențial pe care domnul Sebastian Ghiță l-a jucat în propășirea României moderne eliberate de jugul statului paralel.

Condamnarea "la ani buni de pușcărie" a Curții de Apel Craiova e definitivă domnule Gușă. DEFINITIVĂ! Am citit și eu din presă. Înțeleg ezitarea de a informa opinia publică. Rareș Bogdan e în campanie că el ar mai fi țipat.... cred. Aș putea să vă dau adresa CCR. Am auzit că unii judecători de acolo sunt foarte empatici cu infractorii care amenajează locuri de joacă pentru copii la prețuri care asigură bătrâneți liniștite.... nu copiilor desigur.

Poate ne spune domnul omiscient Cosmin Gușă pe unde s-a plimbat dosarul de mită al domnului MIRCIA INOCENTUL....Cum am ceva dubii cu privire la capacitatea domniei sale de a înțelege niște subtilități judiciare.... îmi permit să spun că, până la soluția de achitare, dosarul a fost rostogolit de la Tribunalul Vâlcea... la Tribunalul Alba, de la Curtea de Apel Alba la Curtea de Apel Constanța, cu multe retrimiteri la instanțe, cu multe cereri de strămutare admise de Înalta Curte păstorită de binomul format din domnul Popa - doamna Bărbulescu. Asta până s-a făcut lumină.

Lumina a venit sub forma unei albiri a domnului GUTĂU girate de doamna judecător Cosma care în opinia mea, un biet absolvent de drept, fără multă practică... deci, vă rog să luați sub beneficiu de inventar..... era ușor incompatibilă. Asta pentru că în anul 2010, deci anterior soluției de achitare pe care a dat-o în cauza în 2018 și-a exprimat părerea cu privire la o problema de fond din dosar ce a vizat lipsa calității de parte vătămată a denunțătorului POPESCU CONSTANTIN. (v-am spus că mă ajuta memoria)

Nu știu dacă omniscientul Cosmin înțelege (mai mult ca sigur că nu) sens în care adaug că problema ridicată de apărători a fost aceea că martorul denunțător Popescu Constantin nu a fost legal citat în calitatea procedurala corectă de parte vătămată, conform art.19 din legea 78/2000 iar doamna Cosma... care a fost și redactorul hotărârii pronunțate în acel dosar a respins cererea cu motivara ca, calitatea de denunțător nu este similară cu cea de parte vătămată în sensul art. 24 C.pr.pen.

Doamna judecător Cosma..., după umila mea părere... (dar poate atestă și domnul avocat Veronel prezent în studio) era incompatibilă conform ar, 64 lit f Cod proc.pen. Vă va explica dl avocat în măsura în care aveți curiozitatea și determinarea să informați publicul larg cu bună credință lucru de care, până la aceasta oră, mă îndoiesc.

am tot ascultat în timp ce scriam dacă informațiile de mai sus apar. Nu au apărut. Nu au apărut nici date despre un alt judecător care a contribuit la achitarea domnului Mircia Imaculatul. Mă refer la doamna Simona Neniță. Las aici câmp deschis investigației jurnalistice. O doză de mister prinde foarte bine la public. Dar să avem în vedere că judecătorii sunt independenți și că judecă potrivit legii și în raport cu propria conștiință (Doamne cât de bine sună fraza asta!!!!)
Înțeleg foarte bine nevoia unui post de televiziune de a avea rating. Asta ar cauționa cumva tonul domnului Gușă atunci când anunța intervenția domnului Claudiu Manda despre "statul paralel".

......."liipipedic" .....aș adăuga eu.e mai complex și mai spre Lobacevski... Așa... Nu mă aștept să întelegeți din prima... dar oamenii care(încă) se mai uită la Realitatea, după ce ați băut o cafea cu domnul Ghiță la Belgrad, pricep.

Domnule Gușă... de dragul ratingului.... m-aș fi așteptat să-l întrebați pe domnul Mircia Imaculatul, condamnat definitiv printr-o sentință a Curții de Apel Craiova, dacă a luat (sau nu) 20 000 de euro într-o toaletă pentru efortul da a elibera un certificat de urbanism. L-aș mai întreba dacă e de acord să facă public filmul flagrantului și, de ce nu, dialogurile din dosar ...chiar dacaă nu mai au relevanță penală.

Nu aș vrea să afectez maieutica studioului dar, în sens hermeneutic și, mai ales, epistemiologic, promit că fac un efort și vă urmăresc până la sfârșit!".

Citeşte mai multe despre:   Dumitru Dumbrava,   Cozmin Gusa,   Mircia Gutau