Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Dunărea SE REVARSĂ! STARE DE ALERTĂ în Ialomița! APELE au ajuns la primul dig local de APĂRARE

Dunărea SE REVARSĂ! STARE DE ALERTĂ în Ialomița! APELE au ajuns la primul dig local de APĂRARE

Un articol de: - 16 Mar 2018, 20:00
Dunărea SE REVARSĂ! STARE DE ALERTĂ în Ialomița! APELE au ajuns la primul dig local de APĂRARE Eveniment

Este stare de alertă în Ialomița! În zona localităţii Feteşti, pe malul stâng al braţului Borcea, apele au pătruns în albia majoră, ajungând la primul dig local de apărare, ca urmare a creşterii nivelurilor şi debitelor pe fluviul Dunărea, a anunţat vineri Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Ialomiţa.

"Prognoza evoluţiei viiturii pe braţul Borcea, emisă de către INHGA, pe 16 martie, arată o creştere a nivelului până pe data de 23 martie cu 65 cm, depăşindu-se astfel cota de atenţie în zona localităţii Feteşti cu 15 cm. În cazul apariţiei unor situaţii critice, SVSU Feteşti, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă al judeţului Ialomiţa şi SGA Ialomiţa vor interveni cu forţe umane, materiale şi utilaje, pentru protejarea zonelor locuite", a informat CJSU Ialomiţa, citat de Agerpres.

În acest moment nu sunt în pericol de a fi inundate zonele locuite, dar locuitorii din zonele inundabile sunt atenţionaţi să se implice în activităţi specifice situaţiilor de urgenţă, atât prin luarea de măsuri proprii pentru reducerea riscului la inundaţii în gospodării, dar şi prin participarea ca voluntari la diferite acţiuni.

 

Citeşte mai multe despre:   Ialomita,   Dunare,   inundantii