Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Dunărea transportă anual peste 1.500 de tone de plastic în Marea Neagră: 4,2 tone în fiecare zi

Dunărea transportă anual peste 1.500 de tone de plastic în Marea Neagră: 4,2 tone în fiecare zi

Un articol de: Redacția B1.ro - 03 Iun 2019, 11:34
Dunărea transportă anual peste 1.500 de tone de plastic în Marea Neagră: 4,2 tone în fiecare zi foto: Pixabay Eveniment

Dunărea transportă anual în Marea Neagră 1.533 de tone de plastic - adică 4,2 tone în fiecare zi, arată un raport al Asociației MaiMultVerde făcut public luni.

Informația vine în contextul în care asociația a lansat programul „Cu apele curate”, prin care face un apel la implicare în combaterea și prevenirea poluării cu plastic a apelor Dunării. Acesta se adresează tuturor membrilor din comunitățile și autoritățile publice din localitățile dunărene.Raportul a fost lansat la finalul unei tabere de voluntariat de patru săptămâni (5-31 mai) – în cadrul căreia 100 de participanți au scos 5 tone de deșeuri de plastic din aria de protecție specială Insula Sacalin – Zătoane.

Programul va continua cu acțiuni de igienizare a malurilor Dunării, care vor fi organizate între 5 iunie și 29 iunie. Dacă prima dată marchează Ziua Internațională a Mediului, a doua este destinată Zilei Dunării.

Totodată, în perioada iulie-septembrie, va fi demarată etapa de identificare și implementare a soluțiilor de prevenire a poluării cu plastic a apelor fluviului: dezvoltarea infrastructurii de colectare, activități educative, de informare și de organizare comunitară, adresate copiilor, tinerilor și adulților.

Publicația notează că acțiunile urmează a fi puse în practică de voluntari și membri ai comunităților din Tulcea, Brăila, Galați, Cernavodă, Călărași, Giurgiu, Zimnicea, Turnu Măgurele, Oltenița și Drobeta-Turnu Severin, în parteneriat cu autoritățile locale și Inspectoratele Școlare Județene.

Citeşte mai multe despre:   Dunare,   Marea Neagra