Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment După ce a luat 9,96 la Bacalaureat, eleva-mamă din Vaslui a intrat printre primii la o facultate de prestigiu

După ce a luat 9,96 la Bacalaureat, eleva-mamă din Vaslui a intrat printre primii la o facultate de prestigiu

Un articol de: - 28 Iul 2016, 09:14
După ce a luat 9,96 la Bacalaureat, eleva-mamă din Vaslui a intrat printre primii la o facultate de prestigiu Eveniment

Tânăra din județul Vaslui care a dat naștere unui copil chiar înainte de Bacalaureat a intrat la buget la Facultatea de Drept din cadrul Universităţii ”Alexandru Ioan Cuza” Iaşi, potrivit Mediafax.

Maria Elisa Pălimaru s-a clasat a treia pe judeţ la Bacalaureat, iar în ciuda unei concurențe acerbe, tânăra a reușit să intre la buget la Facultatea de Drept din cadrul Universităţii ”Alexandru Ioan Cuza” Iaşi, clasându-se pe locul 16 din 706 candidaţi, cu media 9,38.

„Nu mă aşteptam la un rezultat atât de bun, având în vedere că m-am decis târziu să dau admitere la Drept şi am avut la dispoziţie doar o săptămână să învăţ. Alegerea Facultăţii de Drept am făcut-o în ultimul moment, dar nu am renunţat la pasiunea mea, istoria, deocamdată e în standby. Am decis să studiez dreptul, pentru că mă avantajează mai mult, pentru planurile mele de viitor”, a declarat Maria Elisa Pălimaru.

Mai mult, tânăra a fost premiată recent la Piatra Neamţ, de organizaţia “Neamunit”, a finalul Şcolii de Vară a profesorilor de istorie din România, care s-a desfăşurat la Agapia.

Maria a primit o diplomă pentru “străduinţa de care a dat dovadă şi pentru performanţa obţinută la examenul de Bacalaureat”, precum şi un ajutor financiar.

Tânăra a absolvit ştiinţe sociale, la Liceul ”Mihail Kogălniceanu” din Vaslui. La examenul de Bacalaureat a obţinut 9.90 la Limba Română, 10 la Istorie şi 10 la Geografie. Maria Elisa Pălimaru s-a clasat a doua pe liceu şi a treia la nivelul judeţului.

Citeşte mai multe despre:   bacalaureat,   Stiri Vaslui