Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment După situația dezastruoasă a autostrăzilor din România, și infrastructura feroviară este la pământ

După situația dezastruoasă a autostrăzilor din România, și infrastructura feroviară este la pământ

Un articol de: - 09 Oct 2015, 22:28
După situația dezastruoasă a autostrăzilor din România, și infrastructura feroviară este la pământ Foto: wikimedia.org Eveniment

Situația infrastructurii feroviare din România este într-o stare deplorabilă. Țara noastră dispune de 10.777 de kilometri de cale ferată, din care doar 4.029 este electrificată.

Potrivit unui raport al World Economic Forum (WEF), citat de ziare.com, țara noastră se află pe locul 78 în lume privind calitatea infrastructurii feroviare. În același raport, țara vecină la sud, Bulgaria, se află pe poziția 53, iar printre țările care ne depășesc se enumeră Bangladesh, Botswana, Siria sau Moldova.

O comparație a CFR cu celelalte state UE nu poate fi făcută deocamdată, din cauza faptului că rezultatele CFR se află cu mult în spatele celorlalte țări. Spre exemplu, viteza medie a trenurilor în 2014, în țara noastră a fost de numai 43 de kilometri la oră, în timp ce în mai multe țări al Uniunii Europene existau aproape 7.400 de kilometri de cale ferată de mare viteză. Pe aceste căi ferate, trenurile puteau circula cu viteze cuprinse între 200 și 300 de kilometri la oră.

Citeşte mai multe despre:   CFR,   trenuri,   comparatie,   Uniunea Europeana,   UE