Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Dușa: Vecinătatea estică a NATO rămâne o zonă caracterizată de provocări. România a devenit un factor activ, din perspectiva măsurilor de consolidare a apărării colective

Dușa: Vecinătatea estică a NATO rămâne o zonă caracterizată de provocări. România a devenit un factor activ, din perspectiva măsurilor de consolidare a apărării colective

Un articol de: - 03 Sep 2015, 23:12
Dușa: Vecinătatea estică a NATO rămâne o zonă caracterizată de provocări.  România a devenit un factor activ, din perspectiva măsurilor de consolidare a apărării colective Eveniment

Schimbarea climatului de securitate, ca urmare a crizei din Ucraina, arată că vecinătatea estică a NATO rămâne o zonă caracterizată de provocări, a afirmat joi, ministrul Apărării, Mircea Dușa, care a subliniat că România a devenit un factor activ, din perspectiva măsurilor de consolidare a apărării colective.

”Viziunea şi priorităţile Alianţei s-au schimbat definitiv, determinând identificarea şi adoptarea, într-un timp foarte scurt, a unor măsuri pentru a răspunde noilor riscuri şi ameninţări”, a declarat ministrul Apărării, Mircea Duşă, în cadrul unui seminar organizat cu ocazia Reuniunii Anuale a Diplomaţiei Române, citat de Mediafax.

"În acest sens, implementarea Planului de acţiune pentru creşterea capacităţii operaţionale a Alianţei reprezintă cel mai bun exemplu de revigorare a legăturii transatlantice fiind, totodată, şi cea mai importantă consolidare a capabilităţilor NATO de apărare colectivă", a mai spus Mircea Duşa, adăugând că "România a devenit un factor activ, măsurile de consolidare a apărării colective reprezentând prioritatea noastră".

Ministrul Apărării a amintit activarea Unităţii forţelor integrate NATO de la Bucureşti, şi a subliniat colaborarea "excelentă" dintre reprezentanţii diplomaţiei şi cei ai apărării, în sensul adoptării rapide a unor măsuri oportune, cu accent pe criza din Ucraina şi eforturile comunităţii internaţionale de combatere a Statului Islamic.

"Vă asigur de determinarea noastră în direcţia asumării şi implementării tuturor acţiunilor ce ne revin pentru consolidarea apărării colective şi a capacităţii proprii a forţelor noastre armate, în vederea creşterii credibilităţii strategice a României în context Aliat şi internaţional", a mai declarat Mircea Duşa.

Concluzii referitoare la noile provocări de securitate cu care se confruntă Alianţa vor fi formulate spre finalul anului, potrivit ministrului.

Dușa a reafirmat că cel mai important parteneriat strategic al României este cel cu SUA, menţionând că acesta a fost concretizat prin cele două baze militare ale SUA în România.

Citeşte mai multe despre:   Mircea Dusa,   NATO,   ministrul apararii