Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment E abia începutul dezvăluirilor privind arhiva SIPA. Tudorel Toader: Sunt 2 rapoarte care vor fi desecretizate și publicate (VIDEO)

E abia începutul dezvăluirilor privind arhiva SIPA. Tudorel Toader: Sunt 2 rapoarte care vor fi desecretizate și publicate (VIDEO)

Un articol de: - 25 Mai 2017, 13:48
E abia începutul dezvăluirilor privind arhiva SIPA. Tudorel Toader: Sunt 2 rapoarte care vor fi desecretizate și publicate (VIDEO) Eveniment

Ministerul Justiției a publicat joi o listă cu persoanele care au avut acces la arhiva SIPA și datele vizitelor pe care le-au efectuat. Tudorel Toader a anunțat însă că acesta este abia începutul deoarece mai există informații care urmează a fi făcute publice, inclusiv 2 rapoarte care vor fi desecretizate.

"Sunt mult mai multe vizite, sunt și 2 rapoarte pe care nu le-am desecretizat, dar le vom desecretiza și din care veți afla mai multe informații", a afirmat Tudorel Toader. 

"Secretele de stat nu intră în competența ministrului de a le desecretiza și trebuie inițiată o hotărâre de guvern. Vom iniția, vom desecretiza și vom publica", a precizat ministerul Justiției.

Tudorel Toader: Sunt 2 rapoarte care vor fi desecretizate și publicate

Tudorel Toader a comentat şi gestul senatoarei Iulia Scântei, una dintre persoanele care a avut acces la arhiva SIPA. Aceasta i-a cerut public ministrului clarificări cu privire  la modalitatea în care a apărut în presă un raport al unei comisii care s-a ocupat de arhiva SIPA. Documentul este secret de serviciu, dar a fost publicat de EvZ.

"Poate cere explicaţii celor care au făcut public acel raport. Se poate adresa procurorului să verifice provenienţa acelui raport. Ministrul Justiţiei nu face anchetă penală, face cel mult chestiuni care ţin de minister. Nu este în competenţa mea", a declarat Toader.


 

Au divorţat imediat după ce ea i-a trimis poza asta pe Whatsapp! Are ochi de detectiv cine vede de ce

Citeşte mai multe despre:   Tudorel Toader ,   Ministerul Justitiei,   raport