Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment E LEGE! SE DĂ A DOUA PENSIE, în ROMÂNIA! VESTEA așteptată de MILIOANE DE PENSIONARI

E LEGE! SE DĂ A DOUA PENSIE, în ROMÂNIA! VESTEA așteptată de MILIOANE DE PENSIONARI

Un articol de: B1.ro - 12 Feb 2020, 09:39
Eveniment

Conform unui proiect de lege, românii urmează să primească și a doua pensie

BOMBĂ! ANTONIA A DAT VESTEA CEA MARE: FAMILIA ARE UN NOU MEMBRU! CEL DE-AL TREILEA COPIL AL CUPLULUI ESTE...(GALERIE FOTO)

Proiectul de lege ce reglementează cadrul legal pentru înfiinţarea schemelor de pensii ocupaţionale şi ale fondurilor de pensii ocupaţionale a fost adoptat, în unanimitate, de către Camera Deputaţilor, în calitate de for decizional, conform Capital.

PROFEȚIE APOCALIPTICĂ! ARSENIE BOCA A PREVĂZUT SFÂRȘITUL: MĂCELUL VINE PESTE ROMÂNIA

Este vorba despre pensia ocupațională. Acest proiect transpune în legislația națională o importantă directivă europeană. Așadar, salariații din România ar putea primi o a doua pensie, pe lângă cea de la stat.

LACRIMI PENTRU IULIA VÂNTUR! DE DATA ASTA A PĂȚIT-O GRAV! SALMAN KHAN A DAT VESTEA TRAGICĂ

Proiectul, iniţiat de Guvern, transpune prevederile Directivei (UE) 2016/2341 a Parlamentului European şi a Consiliului din 14 decembrie 2016 privind activităţile şi supravegherea instituţiilor pentru furnizarea de pensii ocupaţionale (IORP). El defineşte principiile înfiinţării schemelor de pensii ocupaţionale şi ale fondurilor de pensii ocupaţionale, autorizarea schemelor de pensii ocupaţionale, constituirea fondului de pensii ocupaţionale prin contract de societate civilă, colectarea contribuţiilor şi investirea resurselor financiare ale fondurilor de pensii ocupaţionale, precum şi plata pensiilor ocupaţionale.

HOPA! EA E BOMBA-SEXY CARE L-A ÎNNEBUNIT PE IUBITUL GINEI PISTOL! BLONDINA ARATĂ FENOMENAL! (GALERIE FOTO)

Preşedintele Comisiei pentru muncă, Adrian Solomon (PSD), a arătat că adoptarea acestor reglementări deschide „calea rezolvării” situaţiei pensiilor speciale.

El a menţionat că legea, odată promulgată, va da posibilitatea angajatorilor să organizeze scheme de pensii ocupaţionale, astfel încât, în baza unor contribuţii în timpul activităţii, angajaţii să poată beneficia de o altă componentă a pensiei, la final de carieră.

Citeşte mai multe despre:   pensie,   lege