Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment E oficial, PONTA A PLAGIAT: Consiliul Naţional de Atestare - Plagiatul lui Victor Ponta e de tip copy/paste. Se propune retragerea titlului de Doctor

E oficial, PONTA A PLAGIAT: Consiliul Naţional de Atestare - Plagiatul lui Victor Ponta e de tip copy/paste. Se propune retragerea titlului de Doctor

Un articol de: - 29 Iun 2012, 17:10
E oficial, PONTA A PLAGIAT: Consiliul Naţional de Atestare - Plagiatul lui Victor Ponta e de tip copy/paste. Se propune retragerea titlului de Doctor Foto: evz.ro Eveniment

Marius Andruh, președinte CNATDCU, a dat vineri detalii privind plagiatul în cazul texei de doctorat a lui Victor Ponta, menționând că acesta se rezumă la 85 de pagini de tip copy/paste.

Andruh a precizat în explicațiile date că există mai multe tipuri de plagiat: cel subtil și cel copy/paste.

”Astăzi, teza de doctorat a fost analizată numai din al doilea punct de vedere. Nu trebuie să fii specialist în drept ca să detectezi că au fost preluate texte fără a fi citate” a precizat președintele CNATDCU.

”Aproximativ 85 de pagini reprezintă copieri fără indicarea sursei” și lipsesc ”39 de referințe” a mais pus Andruh. De asemenea el a precizat că  circa 40 de pagini din teza respectivă au fost copiate din aceeași sursă.
Totodată, Marius Andruh a ținut să precizeze că decizia Consiliului nu a fost una politică, așa cum a sugerat Ministerul Educației.

”Cei 19 membri niciunul dintre ei nu este afiliat politic. Am făcut o singură politică, politica științei și activității didactice din România” a spus Andruh.

”Decizia a fost înmânată. Noi nu putem să facem decât propunerea de retragere a titlului de doctor” a mai precizat președintele Consiliului.

Vezi AICI mai multe despre decizia de vineri a Consiliului de Atestare

Președintele Consiliului de Atestare, despre plagiatul lui Ponta
Embed:


Citeşte mai multe despre:   plagiat,   Victor Ponta,   CNATDCU