Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment E simplu: L-au filat cu DOSUL! Cum a scăpat GHIȚĂ din țară. Și cum îl așteaptă ministrul de Interne să se întoarcă...

E simplu: L-au filat cu DOSUL! Cum a scăpat GHIȚĂ din țară. Și cum îl așteaptă ministrul de Interne să se întoarcă...

Un articol de: - 31 Mai 2017, 21:57
E simplu: L-au filat cu DOSUL! Cum a scăpat GHIȚĂ din țară. Și cum îl așteaptă ministrul de Interne să se întoarcă... Eveniment

După mai bine de cinci luni de la dispariţia fostului deputat Sebastian Ghiţă, ministrul de Interne, Carmen Dan, nu poate oferi un răspuns privind modul în care acesta a reuşit să iasă din ţară, deşi era filat de ofiţerii Direcţiei Operaţiuni Speciale (DOS) după o dispoziţie a procurorilor DNA. , motivând că "aceste verificări se fac în cadrul unor cercetări, în contextul unei anchete demarate, şi că e absolut firesc să fie demarate de procurorul de caz", anunță Gândul.

Carmen Dan a ţinut să precizeze, marți, că în ceea ce priveşte competenţa MAI, ministerul a făcut tot ceea ce ţinea de el şi că "e foarte bine să aşteptăm" ca Ghiţă "să vină în ţară". Ceva mai tranşant a fost premierul Sorin Grindeanu, care a declarat că a fost vorba, în mod "clar", de o "neîndeplinire a atribuţiilor de serviciu".

Întrebată ce se va întâmpla dacă Sebastian Ghiţă nu revine în ţară, ministrul de Interne a răspuns că ceea ce a ţinut de el a fost făcut şi că "e în derulare o procedură de extrădare".

După ce avocatul apărării a plătit cauţiunea la Banca Naţională a Serbiei, judecătorul a dispus revocarea măsurii arestului şi eliberarea lui Sebastian Ghiţă.

Fostul parlamentar are obligaţia de a rămâne în "rezidenţă temporară - teritoriul oraşului Belgrad " şi de a se prezenta la o secţie de poliţie de două ori pe lună, însă paşaportul său a fost confiscat de instanţă.

Citeşte mai multe despre:   Sebastian Ghita,   Carmen Dan,   DNA