Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Ecaterina Andronescu: Colecta la "fondul clasei" sau "fondul școlii" este ilegală și trebuie să înceteze

Ecaterina Andronescu: Colecta la "fondul clasei" sau "fondul școlii" este ilegală și trebuie să înceteze

Un articol de: - 16 Aug 2012, 19:27
Ecaterina Andronescu: Colecta la "fondul clasei" sau "fondul școlii" este ilegală și trebuie să înceteze Eveniment

Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, a declarat, joi, că orice colectă de bani pentru fondul clasei sau pentru fondul şcolii "se plasează clar în afara legii" şi, din acest motiv, astfel de practici "trebuie să înceteze", arată Mediafax.
       
"Nu trebuie să se dea bani pentru fondul clasei sau fondul şcolii. Cred că această acţiune se plasează clar în afara legii", a spus ministrul Educaţiei.
       
Întrebată de ce anumite unităţi de învăţământ din sectorul 1, de pildă, solicită bani de la părinţi pentru fondul clasei şi fondul şcolii, în condiţiile în care primăria de sector alocă sume importante unităţilor de învăţământ, Andronescu a afirmat că aceste practici trebuie să înceteze.
       
"Părinţii nu trebuie să dea bani nici pentru fondul clasei, nici pentru fondul şcolii", a subliniat Andronescu.
       
Strângerea de bani de la părinţi pentru aşa-numitele fonduri ale clasei şi ale şcolii, practicată înainte de începerea anului şcolar, este veche de câteva zeci de ani. Dacă, înainte de 1990, aceasta era o veritabilă regulă neoficială în majoritatea unităţilor de învăţământ, în ultimii ani, colecta de bani de la părinţi a fost declarată drept ilegală de către şefii Educaţiei.

În ciuda acestui fapt, în multe şcoli, tradiţia fondurilor clasei şi şcolii este prezentă în continuare, banii fiind destinaţi, cel puţin teoretic, cumpărării de materiale didactice şi diferitelor reparaţii.    


Citeşte mai multe despre:   educatie,   scoli,   Ecaterina Andronescu