Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Ecaterina Andronescu, după aflarea rezultatelor de la Bacalaureat: Nu exclud desființarea unor licee

Ecaterina Andronescu, după aflarea rezultatelor de la Bacalaureat: Nu exclud desființarea unor licee

Un articol de: B1 TV - 09 Iul 2012, 08:16
Ecaterina Andronescu, după aflarea rezultatelor de la Bacalaureat: Nu exclud desființarea unor licee Eveniment

Odată apărute rezultatele dezastruoase de la Bacalaureat, ministrul Educaţiei caută acum soluţii. Ecaterina Andronescu a declarat pentru Gândul că nu exclude măsuri drastice cum ar fi desfiinţarea anumitor licee. Ministrul Educaţiei speră însă ca după rezolvarea contestaţiilor, rata de promovabilitate să o ajungă pe cea de anul trecut, de 44%. Asta în condiţiile în care în urmă cu doar un an tot Ecaterinma Andronescu vorbea despre facultate fără bacalaureat. Atunci UNPR o acuza de demagogie.

Liceele în care niciun elev nu a reuşit să promoveze bacalaureatul ar putea fi desfiinţate. Aceasta ar putea fi una din măsurile pe care Ecaterina Andronescu le va lua după ce doar 43% dintre absolvenţii de clasa a XII-a au reuşit să promoveze primul examen important din viaţa lor.

„Nu exclud desfiinţarea unor licee. Vom face o analiză ca să vedem dacă nu cumva sunt tot cele de anul trecut, ceea ce mi s-ar părea inadminisibil. Dacă nu ai avut atât de puţin respect încât să faci ceva un an de zile pentru remedierea situaţiei, înseamnă că tu liceu nu mai ai calitatea morală să funcţionezi. Ceea ce vă pot spune încă de acum e că această analiză şi concluziile ei se vor transforma într-un set de măsuri care vor fi incluse în Regulamentul de funcţionare”
, a declarat Ecaterina Andronescu.

Decizia de a închide respectivele licee va fi însă luată după o analiză complexă atât la nivel naţional, judeţean, cât şi la nivel de şcoală. O altă măsură luată în calcul de ministrul Educaţiei este organizarea de cursuri speciale de pregătire pentru elevii mai puţin silitori.

„Ideea este să încercăm să adunăm câţi mai mulţi dintre elevii care nu au luat bacalaureatul şi să încercăm să le oferim pregătirea necesară, atât cât se mai poate, pentru a avea rezultate bune în sesiunea de toamnă a Bacalaureatului”, a mai spus ministrul Educației.

Ecaterina Andronescu speră însă ca după rezolvarea contestaţiilor procentul celor care au promovat examenul anul acesta să crească la 44%, adică să ajungă măcar la nivelul de anul trecut.

Aflată în Opoziţie, Andronescu, a fost acuzată de Marian Sârbu de la UNPR de demagogie şi populism, iar măsura a fost  considerată "o capcană pentru elevi şi părinţi". Proiectul a fost catalogat şi de premierul de la acea vreme, Emil Boc, drept o "tâmpenie populistă", în timp ce fostul  ministru al Educaţiei, Daniel Funeriu, a spus că este o propunere "năstruşnică" şi "iresponsabilă".

Vezi AICI detalii despre rezultatele de la Bacalaureat.

Citeşte mai multe despre:   Ecaterina Andronescu,   bacalaureat,   Rezultate alegeri Romania