Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment ECHINOCȚIU de Primăvară: Simbolul ASCUNS al acestui fenomen. Ce TREBUIE să faci ca să îţi meargă bine

ECHINOCȚIU de Primăvară: Simbolul ASCUNS al acestui fenomen. Ce TREBUIE să faci ca să îţi meargă bine

Un articol de: B1.ro - 20 Mar 2018, 10:40
ECHINOCȚIU de Primăvară: Simbolul ASCUNS al acestui fenomen. Ce TREBUIE să faci ca să îţi meargă bine Eveniment

Echinocțiul de primăvară marchează momentul în care Soarele traversează ecuatorul ceresc, linia imaginara de deasupra ecuatorului Pământului, de la sud la nord. Acest fenomen se produce în fiecare an pe 19, 20 sau 21 martie.

ECHINOCȚIUL DE PRIMĂVARĂ 2018, 20 MARTIE. Din moment ce ziua și noaptea au aproape aceași durată – 12 ore – peste tot în lume, evenimentul este numit echinocțiu, care în latină înseamnă „noapte egală” (equi – egal , nox – noapte).

ECHINOCȚIU DE PRIMĂVARĂ 2018, 20 MARTIE. În realitate însă, echinocțiile nu au exact 12 ore de zi lumină.

ECHINOCȚIUL DE PRIMĂVARĂ 2018, 20 MARTIE. Anul acesta, în România fenomenul va avea loc pe data de 20 martie, la ora 18:15.

ECHINOCȚIU DE PRIMĂVARĂ 2018, 20 MARTIE. Începând de la aceasta dată, durata zilei (față de cea a nopții) va fi în continuă creștere, iar cea a nopții (față de cea a zilei) în scădere, până la data de 21 iunie, când va avea loc momentul solstițiului de vară.

ECHINOCȚIUL DE PRIMĂVARĂ 2018, 20 MARTIE. Astrologii spun că momentul când ziua devine egală cu noaptea simbolizează o stare de armonie, o stare de transformare profundă atât a naturii exterioare, cât și o transformare benefică a naturii noastre umane.

Numeroase ritualuri păgâne celebrau echinocţiul de primăvară mai ales pentru importanţa sa în creşterea fertilităţii pământului şi a naturii în general.

În aceasta zi începe noul an agrar, iar copiii bat ritualic pământul cu bețele sau ciomegele, alungând frigul: Intră frig și ieși căldură/ Să se facă vreme bună/ Pe la noi pe bătătură”.

Ca să ne meargă bine mereu, în această zi trebuie să avem o atitudine pozitivă și să evităm certurile cu cei dragi, pentru că, în caz contrar, vom strica armonia adusă de energiile unite ale zilei și ale nopții. Totodată, nu trebuie să facem rău animalelor, pentru că acest rău poate fi întors împotriva noastră.


 

Citeşte mai multe despre:   ECHINOCȚIUL DE PRIMĂVARĂ