Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Educația în sistem hibrid, o provocare. Monica Anisie: Sincer, sincer vă spun că și eu mă gândesc cum aș putea să-mi țin lecția cu elevii mei. Fiecare profesor trebuie să se adapteze

Educația în sistem hibrid, o provocare. Monica Anisie: Sincer, sincer vă spun că și eu mă gândesc cum aș putea să-mi țin lecția cu elevii mei. Fiecare profesor trebuie să se adapteze

Un articol de: Mirela Ionela Achim - 08 Sep 2020, 21:29
Educația în sistem hibrid, o provocare. Monica Anisie: Sincer, sincer vă spun că și eu mă gândesc cum aș putea să-mi țin lecția cu elevii mei. Fiecare profesor trebuie să se adapteze Foto:Inquam Photos / Octav Ganea Eveniment

Ministrul Educației, Monica Anisie, a declarat că părinții vor putea opta pentru școală exclusiv online doar în situațiile în care copiii au o boală, iar o eventuală infectare cu coronavirus o va agrava, sau dacă în familie există persoane incluse în categoriile de risc. Aceasta a precizat că părinții în astfel de situații vor trebui să prezinte școlii o adeverință de la medic. Anisie a mai spus că și ea se gândește cum își va organiza activitatea, astfel încât să le predea simultan și elevilor prezenți în clasă, și celor rămași acasă și conectați online.  „Fiecare profesor trebuie să se adapteze” la sistemul hibrid de învățământ, a subliniat ministrul liberal al Educației.

 

Copilul își poate continua cursurile exclusiv în sistem online în două situații. Explicațiile ministrului Educației

 

Ministrul Educației, Monica Anisie, a declarat, marți seară, că părintele va putea opta ca să-și continue copilul cursurile în sistem online doar dacă acesta are vreo boală, ce s-ar putea agrava în caz de infecție cu coronavirus, ori dacă în familie sunt persoane incluse în categoriile de risc.  Anisie a precizat că părintele va trebui să prezinte școlii o adeverință de la medic în acest sens.

„Părintele poate să ia această decizie să-și continue copilul educația în sistem online în anumite situații: dacă are copilul vreo boală care s-ar putea agrava prin faptul că ar putea lua virusul, fie în momentul în care în familie avem cazuri de persoane care ar putea să fie supuse unei îmbolnăviri accentuate de virus. De asta am prevăzut să prezinte părintele o adeverință pe care să o dea școlii, astfel încât copilul să-și poată continua studiile online. E stipulat acest lucru în Ordinul comun al Ministerului Educației și al Ministerului Sănătății”, a declarat Monica Anisie, pentru Digi24.

 

Cum va lucra profesorul simultan cu elevii din clase și cu cei de acasă? Monica Anisie: Trebuie să se adapteze

 

Anisie a mărturisit apoi că și ea se preocupă și se gândește cum își va organiza activitatea, astfel încât să le predea simultan și elevilor prezenți în clasă, și celor rămaș acasă și conectați online. Ministrul a precizat că, în asemenea situații, profesorii trebuie să se adapteze.

„Fiecare profesor trebuie să se adapteze. Ministerul Educației a elaborat acele repere metodologice. Au fost profesori care au lucrat la acestea și au experimentat. Au lucrat la ele profesori care au lucrat în sistem online în această perioadă. Sunt oameni care știu cum se pot realiza aceste activități. Cum arată Bombonica, fosta soție a lui Liviu Dragnea (GALERIE FOTO)

Recunosc, din postura de cadru didactic, mă gândesc cum să structurez activitatea, astfel încât să parcurg programa în 50 de minute. Va fi o perioadă în care trebuie să ne adaptăm situației. Poate va trebui să ne gândim să reșezăm organizarea activității didactice în această perioadă. Sincer, sincer vă spun și eu mă gândesc cum aș putea să-mi țin lecția din 14 septembrie cu elevii mei”, a mai declarat ministrul Monica Anisie, pentru Digi24.
 

Citeşte mai multe despre:   Monica Anisie,   scoli sistem hibrid,   anul scolar 2020,   scoala online