Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Efectele cumplite ale furtunii: Motivul uimitor pentru care 750 de vaci riscă să fie sacrificate (VIDEO)

Efectele cumplite ale furtunii: Motivul uimitor pentru care 750 de vaci riscă să fie sacrificate (VIDEO)

Un articol de: - 24 Iun 2017, 14:45
Efectele cumplite ale furtunii: Motivul uimitor pentru care 750 de vaci riscă să fie sacrificate (VIDEO) Eveniment

Prăpăd "de miliarde" la Staţiunea de Cercetare-Dezvoltare pentru Creşterea Bovinelor din Arad. Sute de vaci riscă să fie sacrificate în urma furtunii de vineri care a afectat clădirile ce găzduiesc laboratoarele de genetică moleculară. Culturile agricole de pe 400 hectare au fost puse la pământ, informează aradon.ro

750 de vaci riscă să fie sacrificate, pentru că sistemul electric de muls nu poate fi folosit, după ce alimentarea cu energie a fost oprită în urma furtunii.
Directorul Staţiunii a sunat la toţi cei care ar putea interveni după ce vijelia a făcut „prăpăd", însă deocamdată nu s-a ales cu niciun răspuns.

Efectele cumplite ale furtunii: Motivul uimitor pentru care 750 de vaci riscă să fie sacrificate

„Timp de 10 minute a fost ca o tornadă, care ne-a făcut prăpăd la staţiune. Acoperişurile, culturile, sediile, moară, absolut totul este praf, descoperit. Încercăm să dregem cumva. Avem 750 de bovine care trebuie încă mulse, dar nu avem curent. Am sunat la 112, la Prefectură, îmi spune că dacă nu am morţi nu sunt urgenţa întâi", a declarat Gheorghe Săplăcan, directorul Staţiunii de Cercetare-Dezvoltare pentru Creşterea Bovinelor Arad. 

Acesta spune că nu poate estima pagubele în acest moment, „dar sunt de ordinul miliardelor".

Potrivit directorului Staţiunii de Cercetare, au fost afectate şi clădirile care găzduiesc laboratoarele de genetică moleculară, culturile agricole de pe 405 hectare au fost puse la pământ, iar clădirile au fost avariate.