Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Elena Udrea, statut de refugiat politic în Costa Rica: Cum arată carnetul de refugiat al fostului ministru (FOTO)

Elena Udrea, statut de refugiat politic în Costa Rica: Cum arată carnetul de refugiat al fostului ministru (FOTO)

Un articol de: - 13 Apr 2018, 22:28
Elena Udrea, statut de refugiat politic în Costa Rica: Cum arată carnetul de refugiat al fostului ministru (FOTO) Eveniment

Elena Udrea a primit statutul de refugiat politic în Costa Rica. Asta a susținut vineri avocatul fostului ministru la termenul de judecată din dosarul Gala Bute. Acesta a prezentat în fața instanței un "certificat de refugiat", într-o traducere autorizată.

Potrivit avocatului Veronel Rădulescu, Elena Udrea i-a trimis vineri dimineață mai multe documente care atestă faptul că ea şi-a stabilit reşedinţa în Costa Rica şi a primit statutul de refugiat politic pe data de 21 martie. Potrivit Elenei Udrea, carnetul de refugiat are valabilitatea de un an, cu posibilitatea ca statutul de refugiat să fie dobândit definitiv. 

Totodată apărătorul Elenei Udrea le-a dat judecătorilor un memoriu prin care fostul ministru ca cerut să fie audiat în dosarul Gala Bute şi să i se acorde ultimul cuvânt, prin mijloace de comunicare la distanţă (videoconferinţă) sau prin procedura de comisie rogatorie.

Ulterior, într-o intervenţie telefonică la Antena 3, Elena Udrea a afirmat că are un carnet de refugiat cu valabilitate de un an, cu posibilitatea ca statutul de refugiat să fie dobândit definitiv.

Citeşte mai multe despre:   Elena Udrea,   Costa Rica