Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Elena Udrea iese la atac: “Pot spune foarte multe lucruri pe care unii par că nu și le amintesc ori cred că eu le-am uitat”

Elena Udrea iese la atac: “Pot spune foarte multe lucruri pe care unii par că nu și le amintesc ori cred că eu le-am uitat”

Un articol de: - 04 Dec 2014, 13:56
Elena Udrea iese la atac: “Pot spune foarte multe lucruri pe care unii par că nu și le amintesc ori cred că eu le-am uitat” Eveniment

Pentru prima dată de la declanşarea scandalului de la ANRP, preşedintele PMP, Elena Udrea, vorbeşte într-un interviu despre acest caz. Într-un dialog avut cu Dan Andronic în Evenimentul Zilei ea face declaraţii explozive despre modul în care funcţionau lucrurile în Guvernul din care a făcut parte, sugerând că poate să spună “foarte multe lucruri”.

Eu sunt foarte atentă la formulări. Am spus că am discutat cu colegi din conducerea partidului. Nu am spus cu Președintele, ori cu Secretarul General al partidului. Dar, nici așa domnul Vasile Blaga nu ar trebui să se prefacă a nu-și aminti discuțiile și comentariile, unele foarte ironice, pe care chiar dânsul le făcea față de susținerea de care se bucura Crinuța Dumitrean (nr președinta ANRP) în partid”, a declarat Udrea în interviul citat.

Întrebată cum se aprobau cererile privind unele finanţări în fostul Guvern, Udrea a spus: “Veneau primarii să mă roage să intervin la doamna Trăilă ca să le urce și lor documentațiile pe SEAP, că așteptau de câteva luni și pierdeau finanțările. În condițiile în care, înainte de geniala idee a Cistinei Traila, o licitație era anunțată public în 24-48 de ore! Așa am încurcat noi absorbția fondurilor europene! Pentru că unii au ținut să-i facă pe ceilalți să depindă de ei... ca să nu reproduc acuzațiile pe care le-am auzit, că documentațiile erau anunțate în sistem în mod preferențial, după cum cei interesați beneficiau sau nu de consultanța cabinetului de avocatura la care lucra soțul Cristinei Trăilă.

Elena Udrea a mai declarat că nu s-a sfiit să le ceară unor colegi să plece, atunci când a avut informaţii despre anumite suspiciuni care planau în jurul lor. “Când am primit în mod legal informări cu suspiciuni față de activitatea unor colaboratori din cadrul Ministerului, le-am cerut să plece, chiar dacă erau susținuți pe funcții de unii colegi, ori organizații din partid. Dar nu am ieșit să spun public care au fost motivele demisiilor lor. Dar pot ieși acum, să spun foarte multe lucruri pe care unii par că nu și le amintesc ori cred că eu le-am uitat”, a declarat şefa PMP.

Citiţi integral interviul cu Elena Udrea în Evenimentul Zilei.

Citeşte şi articolul: Elena Udrea, despre Monica Macovei: “Nu m-aş mira să aud că practică voodoo înţepând cu andreaua păpuşi blonde!”

Citeşte mai multe despre:   Elena Udrea