Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Eleonora Cioran: Arhiva Cioran mi-a fost sustrasă de Laurence Tacou din Paris. N-am primit nici un ban de la licitație
Exclusiv

Eleonora Cioran: Arhiva Cioran mi-a fost sustrasă de Laurence Tacou din Paris. N-am primit nici un ban de la licitație

Un articol de: - 12 Apr 2011, 23:23
Eleonora Cioran: Arhiva Cioran mi-a fost sustrasă de Laurence Tacou din Paris. N-am primit nici un ban de la licitație Eveniment

Recenta licitație a arhivei Cioran de la Paris riscă să se transforme într-o telenovelă specific românească.

Eleonora Cioran, cumnata lui Emil Cioranc a declarat la emisiunea "Evenimentul Zilei" că documentele i-au fost sustrase cel mai probabil de Laurence Tacou, cu complicitatea unei românce pe nume Gina Puică, care au avut acces anul trecut în locuinţa sa. După vizita celor două Eleonora Cioran a observat dispariţia unor documente printre care şi diploma de bacalaureat a lui Emil Cioran.

Laurence Tacou (Tacu) a luat documentele fără ştirea mea”, a declarat Eleonora Cioran.

Cumnata lui Cioran: Laurence Tacou mi-a sustras documentele


Cumnata lui Emil Cioran a mai spus că în urma licitaţiei manuscriselor lui Cioran, organizată săptămâna trecută la Paris, nu a primit nici un ban.

Eleonora Cioran a declarat că documentele care se aflau în posesia ei au ajuns în posesia  familiei Tacou, despre care spune, proprietarii unei edituri care a publicat anumite lucrări ale lui Cioran.

Despre licitație Eleonora Cioran a mai declarat că nici măcar nu a ştiut că se va organiza. Cumnata celebrului filozof a mai adăugat că ar fi dorit să dea documentele Ministerului Culturii, dar că deşi ministerul a trimis o un evaluator, care a stabilit valoarea colecţiei la 100.000 de euro, nu a avut niciodată banii să cumpere manuscrisele.

Eleonora Cioran: Documentele îmi aparţineau


Persoana acuzată de Eleonora Cioran de sustragerea unei părți din arhiva Cioran este Laurence Tacou, fiica lui Constantin Tacou. Editura familiei Tacou, L’Herne, a publicat mai multe volume Cioran. Despre Laurence Tacou puteți citi mai multe aici și aici. Despre Constantin Tacou citiți mai multe aici.

Laurence Tacou: Foto Paris Match


Fiul Eleonorei Cioran a intervenit și el în emisiunea "Evenimentul Zilei" pentru a face precizări în acest caz. El a întărit afirmațiile mamei sale, susținând de asemenea că arhiva Cioran a fost sustrasă și a declarat că, în opinia sa, ar fi necesară sesizarea poliției în acest caz. Acesta a mai afirmat că documentele ar fi fost sustrase anul trecut.

Fiul Elonorei Cioran: Eu doresc sesizarea poliţiei pentru sustragerea manuscriselor


Citeşte mai multe despre:   licitatie