Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Elevi, despre declarațiile pe proprie răspundere pentru părinți: ”Ministerul Educației și Cercetării devine campion național la plimbat hârtii”

Elevi, despre declarațiile pe proprie răspundere pentru părinți: ”Ministerul Educației și Cercetării devine campion național la plimbat hârtii”

Un articol de: Catinca Giosanu - 27 Oct 2020, 23:55
Elevi, despre declarațiile pe proprie răspundere pentru părinți: ”Ministerul Educației și Cercetării devine campion național la plimbat hârtii” Sursa Foto: www.dreamstime.com Eveniment

Consiliul Național al Elevilor a transmis, marți, 27 octombrie, o reacție, după ce Ministerul Educației a lansat două declarații pe proprie răspundere pentru școala online, una pentru profesori și alta pentru părinți și elevi.

Reamintim faptul că este pentru prima dată când și elevii sunt puși să semneze declarații pe propria răspundere, alături de părinții lor.

 

 

”Țara arde, Ministerul Educației și Cercetării face declarații”

 

 

Iată prima reacție a elevilor, după ce autoritățile au lansat două declarații pe proprie răspundere pentru părinți si elevi.

”Astăzi, Ministerul Educației și Cercetării a lansat două declarații pe proprie răspundere, pentru elevi și părinți, respectiv pentru cadrele didactice. Declarația pentru elevi și părinți invocă două articole din Legea Educației și Ordinul 5545/2020 al ministrului Educației, precum și Codul Penal. Consiliul Național al Elevilor își exprimă indignarea față de prioritățile Ministerului Educației și Cercetării, în timp ce din ce în ce mai unități de învățământ trec în scenariul roșu, fără a avea, însă, infrastructura necesară predării online. Considerăm că aceste declarații sunt redundante, întrucât aspectele menționate în cuprinsul lor sunt extrase din lege, care e, inerent, obligatorie pentru toți actorii sistemului de învățământ”, au transmis elevii.

 A început să-și renveze casa, dar după ce a dărâmat un perete a încremenit. Ce a găsit acolo, i-a șocat pe toți (FOTO)

 

CNE: ”Aceste declarații sunt complet inutile”

 Prin urmare, elevii solicită Ministerului Educației și Cercetării eliminarea acestor declarații inutile și monitorizarea îndeaproape, prin inspectoratele școlare județene, a activității didactice online a profesorilor, de multe ori inexistentă.

”În timp ce situația epidemiologică se agravează de la o zi la altă, fapt care va conduce în mod cert spre tranziția către educația online a multor unități de învățământ, Ministerul Educației și Cercetării devine campion național la plimbat hârtii. Aceste declarații sunt complet inutile, întrucât aspectele legale menționate în cadrul acestora sunt deja obligatorii pentru elevi, profesori și părinți. E mult mai ușor să ne facem că facem, decât să rezolvăm problemele concrete din teritoriu. Sunt curios câți elevi care nu au acces la internet vor completa această declarație.”, a declarat Rareș Voicu, președintele Consiliului Național al Elevilor.

Conform publicației Edupedu.ro, în formularele introduse de Ministerul Educației, atât cadrele didactice, cât și elevii și părinții „se obligă” să nu înregistreze sau distribuie orele online și să ia toate măsurile pentru a preveni astfel de acțiuni.

Citeşte mai multe despre:   Consiliul National al Elevilor,   scoala online,   scenariul rosu