Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Copiii de care statul român a uitat! Eleva din Vaslui: "Ceilalţi au pachete. Eu, nu. Mie mi-ar plăcea să mănânc biscuiţi"

Copiii de care statul român a uitat! Eleva din Vaslui: "Ceilalţi au pachete. Eu, nu. Mie mi-ar plăcea să mănânc biscuiţi"

Un articol de: B1.ro - 12 Oct 2018, 09:46
Eveniment

Ministerul Educaţiei se pregăteşte să dea 45 de milioane de euro pentru a instala sistem wi-fi în 4.500 şcoli, dar în acelaşi sute, poate mii, de copii din România merg flămânzi la şcoală pentru că părinţii nu au destui bani să le ofere condiţiile minime necesare.

Este cazul unei fetiţe de 9 ani din Vaslui, care întrebată, într-un reportaj ProTV dacă merge nemâncată la şcoală a răspuns:

"Da. Se întâmplă des. Ceilalţi copii au pachete. Eu, nu. Mie mi-ar plăcea să mănânc biscuiţi. Mă simt rău... ", a afirmat copilul.

Dacă alţii visează la vârsta ei la călătorii în străinătate şi la fel de fel de cadouri scumpe, acest copil a afirmat că ar vrea să mănănce "un piure cu carne, o salată. Cam atât..."

Familia acesteia are 5 copii în total, iar băiatul cel mare are 16 ani şi a abandonat şcoala pentru a munci cu ziua. Tatăl e bolnav şi a căzut la pat de 3 ani, iar greul pică pe umerii mamei. Cei şapte trăiesc din ajutorul social şi din alocaţiile celor mici, în jur de 800 lei.

Peste 30.000 de copii renunţa în fiecare an la şcoală, cei mai mulţi, din cauza sărăciei.

Aceştia sunt copii nimănui, deşi statisticile sunt din ce în ce mai îngrijorătoare, statul român aruncă bani în alte direcţii, deoarece aceşti copii nu există pentru autorităţi.
 

Citeşte mai multe despre:   Vaslui
 
 
 
Loading...