Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Elevii ar putea merge la școală după 1 octombrie, iar în septembrie orele să fie susținute online. Ludovic Orban: „Au fost discuții pe această temă”

Elevii ar putea merge la școală după 1 octombrie, iar în septembrie orele să fie susținute online. Ludovic Orban: „Au fost discuții pe această temă”

Un articol de: Maria Zărnescu - 04 Sep 2020, 16:56
Elevii ar putea merge la școală după 1 octombrie, iar în septembrie orele să fie susținute online. Ludovic Orban: „Au fost discuții pe această temă” Eveniment

Un nou scenariu, propus de către medici și specialiși, aduce în discuție reluarea cursurilor online, în primele două săptămâni din acest an școlar. Astfel, elevii ar urma să participe la orele online în perioada 14 – 30 septembrie, iar revenirea în sălile de clasă să aibă loc abia în luna octombrie.

 

Elevii ar urma să facă cursuri online până la 1 octombrie

 

Propunerea specialiștilor vine ca o soluție la faptul că există un număr mare de elevi și profesori care se întorc din concediu, a explicat premierul Ludovic Orban. Totodată, el a ținut să meționeze și faptul că nu au fost luate decizii în acest sens, iar redeschiderea școlilor va fi o hotărâre luată la nivel local.

„Au fost discuții pe această temă. Există puncte de vedere exprimate de specialiști, în special medici, care spun că atât profesorii, cât și copiii, într-un procent foarte mare, revin din concedii, că din anchetele epidemiologice, o mare parte dintre cei infectați au spus că vin din concediu, sau într-un weekend într-o deplasare de concediu și s-a discutat acest lucru. Încă nu s-a luat o decizie în acest. Vom anunța în timp util dacă se va lua o decizie, deocamdată sunt niște opinii care au fost exprimate. Deocamdată lucrurile sunt așa cum le-am anunțat. Decizia de deschidere a școlii va fi luată în plan local, la propunerea consiliului de administrație, în care repet sunt implicați în consiliul de administrație, din acesta făcând parte atât autoritățile administrației locale cât și reprezentanți ai corpului profesoral, cât și reprezentanții părinților. Pe baza propunerilor, decizia va fi luată de Comitele Județene pentru Situații de Urgență.”, a explicat Ludovic Orban.

 

Ministrul Sănătății se teme mai mult pentru nerespectarea regulilor în parcuri și locuri de joacă

 

Vineri, ministrul Sănătății le-a transmis, vineri, celor care se tem de redeschiderea școlilor în contextul epidemiei de coronavirus că mai bine s-ar teme de nerespectarea regulilor în parcuri și în locurile de joacă, pline acum de copii și de bunici.

„Haideți să respectăm regulile și să rămânem pe acest platou zimțat între 1.200 și 1.300, cu excepția zilelor de duminică și luni, când avem un număr mai mic de teste prelucrate, și să ne putem adapta cu noua situație: mersul la școală. Am văzut îngrijorarea de acest început de școală, dar haideți să ne gândim că în acest moment parcurile și locurile de joacă sunt destul de aglomerate, vedem și bunici acolo, nu se folosesc măștile, dezinfectantul. Să nu ne temem de o reluare a școlii când avem un cadru reglat cu anumite norme. Mai degrabă să ne temem de ce se întâmplă nerespectând aceste norme dincolo de școală”, a declarat Nelu Tătaru.Carantină obligatorie pentru două săptămâni. CNSU a adoptat Hotărârea