Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Elevii de liceu nu mai vor la facultate: România produce din ce în ce mai puțini absolvenți de studii superioare (VIDEO)

Elevii de liceu nu mai vor la facultate: România produce din ce în ce mai puțini absolvenți de studii superioare (VIDEO)

Un articol de: B1 TV - 16 Oct 2016, 16:06
Elevii de liceu nu mai vor la facultate: România produce din ce în ce mai puțini absolvenți de studii superioare (VIDEO) foto: Romania libera Eveniment

"Avem o scădere dramatică a numărului de studenţi, o înjumătăţire în ultimii ani", susține fostul ministru al Educaţiei, Sorin Cîmpeanu. Actual preşedinte al Consiliului Naţional al Rectorilor, Cîmpeanu este de părere că autorităţile ignoră gravitatea situaţiei, arată B1 TV.

Fostul ministru Sorin Cîmpeanu a explicat că ţara noastră se află sub media europeană în cazul absolvenţilor de învăţământ.

"În percepţia publică sunt prea mulţi studenţi, ceea ce este o aberaţie. Suntem mult sub media europeană. Avem ca ţintă asumată de România în parteneriat cu UE atingerea unui procent de 27% de absolvenţi de învăţământ superior în anul 2020. Din grupa de vârstă 30 - 34 ani suntem la 23%. Avem o scădere dramatică a numărului de studenţi, practic o înjumătăţire în ultimii ani, dar noi ne facem că nu vedem că ţinta pe care ne-am propus-o pentru 2020 este practic imposibil de atins. Nu poţi să transformi dintr-o descreştere dramatică şi continuă, într-o creştere în 2020", a afirmat Cîmpeanu.

România produce din ce în ce mai puțini absolvenți de studii superioare

Fostul ministru a pledat pentru o creştere a finanţării pentru Educaţie astfel încât, în 2020, să se ajungă la 6% din PIB şi a precizat că în ţara noastră nu există o reglementare coerentă în domeniu.

Şi preşedintele Agenţiei de Asigurare a Calităţii în Învăţământul Superior, Iordan Predescu, a spus că România are un deficit de studenţi.

"Pare anormal că presa spune că avem prea mulţi studenţi. Eu spun că avem extrem de puţini studenţi şi că efortul financiar făcut de întreaga societate pentru a învăţa cât mai mulţi tineri la nivel superior pentru a face faţă cerinţelor pieţei muncii este pur şi simplu evident", a precizat Predescu.

Celebrul prezentator S-A STINS din viață. ESTE VESTEA TRISTĂ A ZILEIBeing Sent

Citeşte mai multe despre:   scadere,   studenti,   educatie,   ministru