Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Elevii din fiecare școală află astăzi cum vor învăța din 14 septembrie. CJSU/CMBSU va emite hotărârea privind scenariul de funcţionare pentru fiecare unitate de învăţământ

Elevii din fiecare școală află astăzi cum vor învăța din 14 septembrie. CJSU/CMBSU va emite hotărârea privind scenariul de funcţionare pentru fiecare unitate de învăţământ

Un articol de: Mirela Ionela Achim - 10 Sep 2020, 07:55
Elevii din fiecare școală află astăzi cum vor învăța din 14 septembrie. CJSU/CMBSU va emite hotărârea privind scenariul de funcţionare pentru fiecare unitate de învăţământ FOTO: Pixabay.com Eveniment

Până astăzi, 10 septembrie, unitățile de învățământ din toată țara au fost nevoite să propună Inspectoratelor Școlare Județene/ al Municipiului București, aplicarea unui dintre scenariile de organizare și desfășurare a cursurilor în unitatea de învățământ, conform Ordinului ministrului educației și cercetării și al ministrului sănătății 5487/1494/ 01.09.2020. Astăzi elevii ar urma să afle în ce condiții vor începe anul școlar 2020 – 2021, în fucție de decizia școlii la care merg.

În cursul zilei de astăzi, comitetul judeţean/al municipiului Bucureşti pentru situaţii de urgenţă (CJSU/CMBSU) va emite hotărârea privind scenariul de funcţionare pentru fiecare unitate de învăţământ pentru începutul anului şcolar 2020-2021.

Criteriul epidemiologic în baza căruia unitățile/instituțiile de învățământ stabilesc unul dintre cele 3 scenarii este rata incidenței cumulate, respectiv numărul total de cazuri noi din ultimele 14 zile raportat la 1000 de locuitori.

 

 Scenariile propuse pentru reînceperea noului an școlar

 

Consiliul de administrație al firecărei unități de învățământ a ales în funcție de situația epidemiologică la nivelul fiecărei localități, de particularitățile locale, de infrastructura și resursele umane ale fiecărei unități de învățământ în parte, unul dintre cele trei scenarii propuse pentru reluarea cursurilor în noul an școlar.

„Fiecare unitate şcolară va decide și îşi va adapta scenariul la indicaţia DSP-urilor, inspectoratelor şcolare judeţene şi comitetelor pentru situaţii de urgenţă. Susținem necesitatea începerii activității în unitățile de învățământ și, atât Ministerul Sănătății, cât și direcțiile de sănătate publică și INSP sprijinim  demersurile pentru demararea noului an școlar în condiții de siguranță epidemiologică”, a declarat Nelu Tătaru, ministrul Sănătății.

Cele trei scenarii propuse pentru anul școlar 2020 – 2021:

Scenariul 1 – Participarea zilnică a tuturor preşcolarilor şi elevilor în unităţile de învăţământ, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie;

Scenariul 2 – Participarea zilnică a tuturor preşcolarilor şi elevilor din învăţământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a şi a XII-a, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie şi Revenirea parţială (prin rotaţie de 1-2 săptămâni) a elevilor din celelalte clase de gimnaziu şi liceu, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie;A văzut pe stradă un cerșetor cu un munte de bani în față. S-a apropiat de el și nu i-a venit să creadă când a aflat cine este

Scenariul 3 – Participarea tuturor preşcolarilor şi elevilor la activităţi/lecţii online.

În România, potrivit ratelor de incidență din 7 septembrie, 43 de localități din România se încadrează în scenariul roșu, 410 în cel galben și 2.728 în cel verde. Spre exemplu, Bucureștiul are o rată de incidență de 1,12 la 1.000 de locuitori.

 

Anul școlar 2020 – 2021 va reîncepe fără festivități grandioase

 

Pentru elevii care intră în noul an școlar, „festivitatea de deschidere” va fi doar o amintire, iar cei care anul acesta merg în clasa 0, nu vor afla cum sunt clasiccele evenimente de deschidere ale anului școlar.

Elevii nu se vor mai înghesui la festivitatea de deschidere a noului an școlar, ci vor fi așteptați de un profesor, în fața școlii, care îi va condue în sala de clasă.

„Anul acesta vom face deschiderea oficială a școlii în clase, în fiecare clasă, pe grupe de elevi”, a explicat directoarea Colegiului Național „Grigore Moisil” din Capitală, Dana Bobocea, pentru Digi24.