Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Elevii români sunt stresaţi de şcoală. Mulţi copii ajung la psiholog din această cauză

Elevii români sunt stresaţi de şcoală. Mulţi copii ajung la psiholog din această cauză

Un articol de: B1.ro - 31 Oct 2018, 15:55
Eveniment

Elevii români petrec o mare parte din timpul liber făcând teme. Acest lucru, alături de toate orele petrecute la şcoală şi de toate cărţile pe care trebuie să le care zi de zi la ore, le produc copiilor un stres imens. Aşa că ei ajung din ce în ce mai des în cabinetele psihologilor sau psihiatrilor, informează Digi24. 

"Copiii care ajung la mine, o bună parte dintre ei, sunt în refuz şcolar şi nu mai vor şi nu mai vor. În momentul când trebuie sa fie trecuţi la teme, ştiind ca temele durează până în miezul nopţii, reacţioneaza la această temă. Nu vor sa scrie şi plâng", spune medicul de psihiatrie infantilă, Laura Bîrdeanu. 

Totodată, pentru a opri acest efect al şcolii asupra copiilor, o mie de părinţi au semnat o petiţie adresată Ministerului Educaţiei, în care cer mai puţine teme şi o programă mai lejeră. 
Inspectorii şcolari au anunţat că vor realiza controale. 

"Am decis să verificăm, în fiecare şcoală, dacă acest ordin este respectat şi dacă există o procedură în baza căreia se cuantifică efectiv timpul acordat temelor pentru acasă la fiecare clasă", a declarat Georgeta Popescu, purtător de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean Gorj.
 

Citeşte mai multe despre:   Gorj