Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Guvernul încearcă să repare ce a stricat. Ministrul Energiei: Ne vom strădui sa eliminăm taxa de 2% din cifra de afaceri pentru companiile care produc energie

Guvernul încearcă să repare ce a stricat. Ministrul Energiei: Ne vom strădui sa eliminăm taxa de 2% din cifra de afaceri pentru companiile care produc energie

Un articol de: B1.ro - 17 Ian 2019, 17:17
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea Eveniment

După ce a provocat haos la finalul lui 2018 prin deja celebra ordonanţă de urgenţă prin care se introducea şi "taxa pe lăcomie", Guvernul încearcă să salveze cum mai poate stricăciunile provocate de Teodorovici şi Vâlcov prin legislaţia adoptată fără niciun pic de dezbatere.

În contextul grevei minerilor de la Complexul Energetic Oltenia, ministrul Energiei, Anton Anton, a anunţat joi că este luată în calcul și eliminarea taxei de 2% din cifra de afaceri pentru companiile care produc energie pe bază de cărbune introdusă prin ordonanţa de urgenţă din ultima şedinţă de guvern din 2018.

"Ne vom strădui sa eliminăm taxa de 2% din cifra de afaceri pentru companiile care produc energie pe bază de cărbune", a declarat Anton Anton la finalul întâlnirii de la Târgu Jiu avută cu reprezentanţii CEO şi a sindicatelor, conform hotnews.ro.

Acesta a semnalat şi o altă problemă majoră, şi anume faptul că taxa trebuie eliminată pentru că deja compania este obligată să plătească certificate de dioxid de carbon, care sunt foarte scumpe, și care reprezintă 40% din costul de producție al energiei pe bază de cărbune.

"Una dintre marile probleme e reprezentată de certificatele CO2, aproape 40% din cifra de afaceri. I-am prezentat situația și comisarului european pe energie. Am ajuns la prețuri ale certificatelor pe care nu le putem suporta. La ME creăm o schemă ca CEO și alții să reducă această povară a certificatelor", a precizat ministrul.

În cadrul întâlnirii de la Târgu Jiu, Ministerul Energiei a făcut o ultimă oferă minerilor şi anume o creștere salarială cu 1.000 de lei brut, plus vouchere de vacanță și o primă de Paști care să fie impozitată doar cu 10%. De asemenea, autoritățile au susținut că vor fi retrase toate acțiunile din instanță deschise împotriva minerilor protestatari. Această lista cu noua ofertă urmează să ajungă în toate punctele de lucru unde vor fi discutate cu protestatarii.
 

Citeşte mai multe despre:   Darius Valcov,   Eugen Teodorovici,   Anton Anton
 
 
 
Loading...