Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Elisabeta Lipă, despre interzicera sportului pe Bulevardul Kiseleff: „La cum şi-a expus punctul de vedere doamna Firea, eu i-am dat dreptate”

Elisabeta Lipă, despre interzicera sportului pe Bulevardul Kiseleff: „La cum şi-a expus punctul de vedere doamna Firea, eu i-am dat dreptate”

Un articol de: - 30 Iul 2016, 14:42
Elisabeta Lipă, despre interzicera sportului pe Bulevardul Kiseleff: „La cum şi-a expus punctul de vedere doamna Firea, eu i-am dat dreptate” Eveniment

Ministrul Tineretului şi Sportului a declarat în cadrul unuio interviu acordat „Adevărul” că primarul general Gabriela Firea a făcut bine că a întrerupt activităţile sportive care se desfăşurau în week-end pe Bulevardul Kiseleff din Bucureşti.

Mai mult Elisabeta Lipăn a precizat că nu ştia de existenţa proiectului Via Sport, dar a auzit că oricum “nu prea venea nimeni să facă sport acolo”.

Întrebată de ce a ajuns sportul românesc într-o situaţie atât de grea,  Elisabeta Lipă a spus că „în 2000 eu eram încă sportivă. Ieşisem campioană olimpică şi l-am auzit pe domnul Ţiriac spunând că n-am semănat nimic şi n-o să mai avem ce culege. Şi chiar nu-l înţelegeam. Dar rezultatele au început să scadă, numărul sportivilor a fost tot mai mic şi am ajuns în situaţia de astăzi, când rezultatele din tot acest ciclu olimpic nu prea ne dau speranţe la multe medalii”.

Ministrul Tineretului şi Sportului a mai spus că nu poate rezolva într-un an problemele sportului de la Revoluţie şi până azi. „Încerc să fac cât mai multe. Am deblocat premierea campionilor naţionali, care de 4-5 ani de zile erau blocate, avem o strategie pentru sport pe care am pus-o în dezbatere, mi-am propus ca în mandatul meu să modificăm Legea Sportului, am multe obiective”.

În ceea ce privește Legea sportului, elisabeta Lipă a propus „ca federaţiile să fie clasificate în două categorii: federaţiile olimpice care sunt în programa olimpică şi federaţiile care sunt doar recunoscut de către Comitetul Internaţional Olimpic. România are tot felul de federaţii care au făcut dintr-un stil sportiv o federaţie. Avem două federaţii de Karting”.

„La ora actuală, legea spune că nu trebuie să fii român sau să aduci rezultate pentru România ca să primeşti această rentă viageră. Ceea ce nu mi se pare corect. Un străin care a câştigat o medalie olimpică pentru ţara lui poate să se stabilească în România şi să ia această rentă”, a mai precizat Elisabeta Lipă, referitor la Legea Sporturilui.

În ceea ce privește închiderea Via Sport, Bulevardul Kiseleff unde se făcea sport în week-end, Lipă a ndeclarat că „Eu nici n-am ştiut că sâmbăta şi duminica Kiseleff-ul este închis pentru sport. S-a discutat şi problema asta. Cineva i-a pus şi această întrebare. Doamna Firea a motivat, din puctul meu de vedere foarte clar, că competiţiile majore nu le va opri niciodată. Ba, din contră, le va susţine. Dar au fost nişte competiţii care şi-au dorit mai mult să-şi facă publicitate decât activitate. Şi-au asumat că vin 600 de participanţi, au venit doar câţiva.

 Au zis că au nu ştiu câţi supraveghetori, n-au găsit acolo niciunul şi cred că în condiţiile nu ştiu dacă e… La cum şi-a expus punctul de vedere doamna Firea, eu i-am dat dreptate. Competiţiile majore, maraton, semi-maraton, crosuri nici nu s-a pus problema să fie închise. Pur şi simplu sunt nişte activităţi sâmbăta şi duminica care spun una în contract şi de fapt în realitate este altceva”.

Au adoptat un băiat de 14 ani, dar, când l-au controlat, au aflat cu ce monstru trăiau în casă. Era, de fapt...

Citeşte mai multe despre:   sport,   Gabriela Firea