Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Elon Musk a prezentat primul porcul cu un cip implantat în creier. Cum arată și cum funcționează dispozitivul (VIDEO)

Elon Musk a prezentat primul porcul cu un cip implantat în creier. Cum arată și cum funcționează dispozitivul (VIDEO)

Un articol de: Beatris Ionita - 29 Aug 2020, 14:38
 Elon Musk a prezentat primul porcul cu un cip implantat în creier. Cum arată și cum funcționează dispozitivul (VIDEO) Galerie foto (2) Eveniment

Elon Musk a prezentat vineri, în cadrul unui eveniment al companiei sale de cercetare neurologică, Neuralink, un porc viu, botezat Gertrude, căruia i s-a implantat un cip de mărimea unei monedă în creier.

 

Ce face dispozitivul implantat de Neuralink în creier

 

Potrivit declarațiilor făcute de Musk, dispozitivul original Neuralink, lansat  cu un an în urmă, a fost simplificat și micșorat.
Antreprenorul speră să ajute, în acest fel, la descoperirea unor tratamente pentru bolii precum demență, Alzheimer, boala Parkinson și leziuni ale măduvei spinării, pierderea memoriei, pierderea auzului, depresia şi insomnia. Totuși, țelul suprem al cercetării este crearea unei conexiuni între creier şi inteligenţă artificială, care să facă posibilă controlarea cu ajutorul minții a computerelor.

În timpul demonstrație, purcelușei i-a fost înregistrată activitatea cerebrală în timp real, pe un computer, prin wireless.

Neuralink are până în prezent trei porci cu câte două implanturi fiecare, despre care Musk a afirmat că sunt "sănătoași, fericiți şi cu nimic deosebite faţă porcii obișnuiți.

 

 Gheorghe Moroșan, ucigaşul de la Oneşti, mărturie oribilă în faţa anchetatorilor. I-a şocat chiar şi pe cei mai experimentaţi criminalişti!

 

Cum arată implantul realizat de compania lui Elon Musk

 

 

Dispozitivul pe care compania îl dezvoltă măsoară opt milimetri în diametru şi este mai mic decât vârful degetului, este format dintr-o sondă minusculă care conține peste 3.000 de electrozi atașați la fire flexibile mai subțiri decât un păr uman, care poate monitoriza activitatea a 1.000 de neuroni cerebrali.

"Este un fel de Fitbit în craniul tău cu fire minuscule. Încape perfect în craniul. Ar putea fi să fie ascuns sub păr și nimeni să știe", a spus antreprenorul.

 

 

Cercetările și studiile realizate de experții lui Musk sunt în faza testării pe animale. Compania se confruntă cu dificultăţi în obţinerea aprobărilor de a realiza studii pe oameni.

Citeşte mai multe despre:   Elon Musk