Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment eMAG, gest nobil în plină isterie de coronavirus: Cum măștile de protecție sunt tot mai scumpe, retailerul online va suporta diferența de preț pentru a împiedica specula

eMAG, gest nobil în plină isterie de coronavirus: Cum măștile de protecție sunt tot mai scumpe, retailerul online va suporta diferența de preț pentru a împiedica specula

Un articol de: Traian Avarvarei - 25 Feb 2020, 16:44
eMAG, gest nobil în plină isterie de coronavirus: Cum măștile de protecție sunt tot mai scumpe, retailerul online va suporta diferența de preț pentru a împiedica specula Eveniment

Cel mai mare retailer online din România, eMag, face un gest nobil pe fondul isteriei generale provocate de epidemia de coronavirus, ce a cuprins, în cele din urmă, și Europa, afectând state cu comunități numeroase de români. Cum răspândirea temutului Covid-19 în țara noastră pare iminentă, autoritățile au luat măsuri extraordinare și au îndemnat cetățenii la igienă și atenție sporită.

Această teamă a oamenilor obișnuiți a amplificat cererea la diferite produse de pe piață, cum este și cazul măștilor de protecție. În aceste condiții, furnizorii au crescut prețurile, iar sumele plătite de cetățeni pentru un astfel de mijloc de prevenție au început să fie tot mai mari.

Pentru a împiedica această speculă, eMAG a anunţat că a cumpărat măşti medicale cu 7 lei bucata şi le va vinde cu 3 lei bucata, urmând să suporte diferenţa de preţ.

Reprezentanții retailer-ului spun că „am văzut cu toţii o creştere foarte mare a preţurilor la aceste produse care erau vândute de selleri prin platforma marketplace şi am identificat câteva soluţii care să rezolve situaţia actuală, în beneficiul clienţilor”.

„Dată fiind amploarea fără precedent a cererii pentru astfel de produse am identificat stocuri în România şi am cumpărat tot ce se putea găsi în ţară, de la distribuitorii existenţi. Astfel, am achiziţionat măşti şi la preţul de 7 lei/bucata, însemnând 350 de lei setul de 50 de bucăţi, şi am decis să suportăm diferenţa de preţ în toată această perioadă astfel încât clienţii să le poată cumpăra la 3 lei bucata.

Chiar dacă în magazinele online mari din Vestul Europei preţul pentru o mască a ajuns la 5 lei, iar în farmacii între 3-5 lei sau stocurile sunt epuizate, eMAG va subvenţiona costul pe perioada crizei de măşti medicale”, se arată în comunicat, potrivit news.ro.

De asemenea, compania a identificat stocuri şi în alte ţări precum Turcia, Macedonia şi Ucraina, pe care le va aduce în zilele următoare în depozitele eMAG.

Se reduce vârsta de pensionare? Vești bune pentru români