Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Emilia Șercan, după ce șefii Academiei de Poliție au fost plasați sub control judiciar: Când dosarul va fi public veți înțelege dimensiunile diabolice ale acestei povești

Emilia Șercan, după ce șefii Academiei de Poliție au fost plasați sub control judiciar: Când dosarul va fi public veți înțelege dimensiunile diabolice ale acestei povești

Un articol de: Elena Stanciu - 23 Mai 2019, 22:47
Emilia Șercan, după ce șefii Academiei de Poliție au fost plasați sub control judiciar: Când dosarul va fi public veți înțelege dimensiunile diabolice ale acestei povești Foto: Facebook / Emilia Sercan Eveniment

Jurnalista Emilia Șercan a reacționat joi seară după ce DNA a transmis, printr-un comunicat de presă, că rectorul și prorectorul Academiei de Poliție au fost plasați sub control judiciar pentru instigare la șantaj în dosarul deschis după ce Șercan a fost amenințată cu moartea. (Detalii AICI)

Într-un mesaj publicat pe Facebook, jurnalista precizează că ”în momentul în care dosarul va fi public” vor fi scoase la iveală ”dimensiunile diabolice ale acestei povești”. 

”Adrian Iacob, rectorul Academiei de Poliție, și Mihail Marcoci, prorectorul Academiei de Poliție, au fost puși sub controj judiciar în această seară de Direcția Națională Anticorupție în dosarul în care am fost amenințată cu moartea pentru instigare la șantaj.

Una dintre interdicțiile controlului judiciar, impusă expres de procurorii DNA, este aceea de a nu mai ocupa funcțiile de rector, respectiv prorector al Academiei de Poliție. Prevederea exactă este formulată așa:

- "să nu exercite funcția de rector, respectiv prorector și să nu își mai desfășoare activitatea în cadrul Academiei de Poliție «Alexandru Ioan Cuza» din București".

În comunicatul DNA care a fost emis în urmă cu puțin timp se mai spune așa:

"Concret, la sfârșitul lunii martie – începutul lunii aprilie 2019, Iacob Adrian și Marcoci Petrică-Mihail i-au cerut lui Bărbulescu Gheorghe Adrian, profitând de ascendentul pe care li-l dădeau relația de subordonare funcțională, diferența de vârstă și de grad profesional, relația personală care se dezvoltase între ei și recunoștința acestuia din urmă pentru oportunitatea de a continua să activeze în mediul universitar, să transmită mesaje de amenințare persoanei vătămate pentru a o determina să înceteze investigațiile jurnalistice care îl vizau pe Iacob Adrian.

Solicitările au fost transmise în cadrul mai multor discuții pe care Bărbulescu Gheorghe Adrian le-a purtat atât separat cu cei doi, cât și împreună, în sediul Academiei de Poliție.
........
De asemenea, există bănuiala rezonabilă că Iacob Adrian și Marcoci Petrică-Mihail i-au comunicat lui Bărbulescu Gheorghe Adrian conținutul mesajelor de amenințare care urmau să fie transmise persoanei vătămate și i-au dat asigurări prin promisiunea că îl vor proteja pentru a nu fi tras la răspundere penală".

Comunicatul integral al DNA poate fi citit aici: http://www.pna.ro/comunicat.xhtml?id=9450

În momentul în care dosarul va fi public și voi putea vorbi despre acest caz veți putea afla și înțelege dimensiunile diabolice ale acestei povești, din care până acum se știe doar despre mesaje”, a scris Emilia Șercan. 
 

Citeşte mai multe despre:   Emilia Sercan,   DNA,   Academia de Politie