Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Emilian Imbri crede „probabilă” apariția cazurilor de coronavirus în școli: „Se vor lua măsuri rapid, local. Nu e bine să oprim tot doar pentru că ne e teamă că s-ar putea întâmpla ceva” (VIDEO)

Emilian Imbri crede „probabilă” apariția cazurilor de coronavirus în școli: „Se vor lua măsuri rapid, local. Nu e bine să oprim tot doar pentru că ne e teamă că s-ar putea întâmpla ceva” (VIDEO)

Un articol de: Mirela Ionela Achim - 24 Aug 2020, 18:07
Emilian Imbri crede „probabilă” apariția cazurilor de coronavirus în școli: „Se vor lua măsuri rapid, local. Nu e bine să oprim tot doar pentru că ne e teamă că s-ar putea întâmpla ceva” (VIDEO) Foto: ASSMB Eveniment

Emilian Imbri, managerul spitalului ”Victor Babeș” din Capitală, a declarat, pentru B1 TV, că „probabil” vor apărea cazuri de coronavirus și în unitățile de învățământ românești, odată cu începerea noului an școlar. Într-o atare situație, autoritățile sanitare vor lua măsuri rapid, la nivel local. Medicul a insistat că nu e bine să oprim totul doar de teamă că s-ar putea întâmpla ceva. Precizările specialistului vin în contextul în care infectări cu SARS-CoV-2 au fost raportate în mai multe școli din țările în care cursurile au fost deja reluate. De exemplu, în Berlin, Germania, au fost înregistrate îmbolnăviri cu COVID-19 la 41 din cele 825 de școli, în două săptămâni de la reluarea orelor.

 

Emilian Imbri susține că școlile trebuie deschise, chiar dacă epidemia de coronavirus e încă un pericol

 

Managerul spitalului ”Victor Babeș” din Capitală a insistat, într-o intervenție pentru B1 TV, că școlile trebuie să-și deschidă porțile și că nu ar trebui să oprim totul doar pentru că ne e teamă de coronavirus.

„Eu cred că se poate deschide, pentru că există suficiente informații acum despre cum putem să ne ferim de îmbolnăvire”, a declarat medicul Emilian Imbri, pentru B1 TV.

În opinia acestuia, e „probabil” să ajungem, la fel ca în alte state, să identificăm cazuri de coronavirus în școli, dar într-o asemenea situație „se vor lua măsuri rapid, local, acolo unde se întâmplă. Mai cred sincer că nu e bine să oprim tot, că ne e frică că s-ar putea întâmpla ceva”.

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

Vineri, cotidianul Berliner Zeitung informa că 41 de școli din cele 825 câte există în Berlin au raportat cazuri de coronavirus, în mai puțin de două săptămâni de la reluarea cursurilor. Sute de studenți și profesori au fost plasați în carantină, iar efectele sunt resimțite atât la nivelul școlilor primare și generale, cât și în licee. Angela Merkel s-a interesat de Simona Halep. Întrebarea surprinzătoare pe care a adresat-o cancelarul Germaniei în Parlamentul European

 

Ludovic Orban: Obiectivul nostru e de a asigura cele mai bune condiții pentru începerea anului școlar

 

Duminică, premierul Ludovic Orban a declarat că obiectivul Guvernului e de a asigura cele mai bune condiții pentru începerea anului școlar. 175 de milioane de euro urmează să fie alocate, din fonduri europene, pentru decontarea cheltuielilor cu pregătirea unităților de învățământ.

Luni, șeful Guvernului a precizat că nu vor putea fi asigurate măști de protecție pentru toți elevii, dar acestea trebuie date copiilor din zonele vulnerabile.

„Noi vom deconta către autoritățile locale cheltuielile care sunt făcute pentru a asigura începerea anului școlar în bune condiții. În ceea ce privește măștile pentru toată lumea, cred că prioritar este să asigurăm măști pentru copiii care provin din familii vulnerabile, așa cum a fost și alocarea din Fondul de rezervă pentru achiziționarea de măști pentru persoanele vulnerabile. Evident că trebuie să existe niște măști suplimentare dacă, din întâmplare, un copil vine fără mască, dar nu se pot lua măști chiar pentru toți copiii”, a declarat, luni, premierul Ludovic Orban.