Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment EXCLUSIV // Mihai Eminescu, omagiat la 170 de ani de la nașterea sa: Oameni de toate vârstele au cinstit memoria marelui clasic la slujba din Capitală. Nu au lipsit recitalurile de poezii... dar nici stângăciile (VIDEO)

EXCLUSIV // Mihai Eminescu, omagiat la 170 de ani de la nașterea sa: Oameni de toate vârstele au cinstit memoria marelui clasic la slujba din Capitală. Nu au lipsit recitalurile de poezii... dar nici stângăciile (VIDEO)

Un articol de: Gabriela Del-Pupo - 15 Ian 2020, 18:31
EXCLUSIV // Mihai Eminescu, omagiat la 170 de ani de la nașterea sa: Oameni de toate vârstele au cinstit memoria marelui clasic la slujba din Capitală. Nu au lipsit recitalurile de poezii... dar nici stângăciile (VIDEO) Eveniment

EXCLUSIV // România n-a uitat de Mihai Eminescu nici la 170 de ani de la nașterea sa, astfel că marele clasic al literaturii române a fost omagiat de câteva zeci de elevi și profesori, dar și de mai mulți seniori romantici, pentru care numele poetului este sinonim cu patriotismul. B1.RO a luat pulsul evenimentului și a pregătit un material special dedicat acestei zile.

Înfruntând vremea mohorâtă, oamenii s-au adunat la Cimitirul Bellu din Capitală, unde poetul fără pereche își face somnul de veci, și au luat parte la slujba de parastas, ce a fost oficiată de un sobor de preoți ai Patriarhiei Române.

Mihai Eminescu, omagiat la 170 de ani de la nașterea sa

Slujba a fost urmată de recitaluri de poezii, cum altfel, dar chiar și așa momentul a fost umbrit de câteva probleme tehnice: micul microfon de karaoke, ce fusese adus chiar de admiratorii marelui poet național, nu a funcționat tocmai cum ar fi trebuit, astfel că persoanele prezente nu au auzit poeziile.

Cei mici au venit însoțiți de profesori, unii dintre ei perfect conștienți de simbolistica momentului, dar au existat, totuși, și câțiva care se întrebau în timpul slujbei, „cine a murit?”.

Surprinzător sau nu, au existat și câțiva adulți aparent depășiți de situație, având în vedere că nu știau dacă, în 15 ianuarie, se comemorează nașterea sau moartea lui Mihai Eminescu.

Nu au lipsit însă florile și coroanele de flori, iar mormântul poetului a fost acoperit în totalitate cu zeci de buchete. Cu excepția reprezentanților Patriarhiei Române, niciun alt oficial al statului român nu a participat la eveniment.

Tot în 15 ianuarie se sărbătorește și Ziua Culturii Române, iar Institutul Cultural Român și alte instituții de resort au organizat evenimente în cele mai importante orașe din țară, dar și peste hotare.L-au prins conducând cu 124 km/h în localitate, în România. Şoferul i-a spus o singură frază judecătorului, care, apoi, l-a iertat complet

 

Citeşte mai multe despre:   Mihai Eminescu,   Cimitirul Bellu