Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment CORONAVIRUS | Epidemiologul Molnar Geza: ”Distanțarea socială ar trebui menținută până la sfârșitul lunii aprilie”

CORONAVIRUS | Epidemiologul Molnar Geza: ”Distanțarea socială ar trebui menținută până la sfârșitul lunii aprilie”

Un articol de: Andrei Ștefan - 01 Apr 2020, 16:11
CORONAVIRUS | Epidemiologul Molnar Geza: ”Distanțarea socială ar trebui menținută până la sfârșitul lunii aprilie” Eveniment

Epidemiologul clujean Molnar Geza a comentat situația actuală și măsurile luate în România pentru combaterea răspândirii virusului COVID-19.

În opinia acestuia, restricțiile impuse de autorități au fost puse în aplicare din timp. iar distanțarea socială și igiena individuală sunt esențiale pentru a depăși perioada de criză.

„Distanțarea socială încă este necesară dar nu prea mult timp, trebuie treptat relaxată, așa cum a și fost introdusă. Ar trebui menținută până la sfârșitul lunii aprilie, cel târziu primele zile din luna mai. Nu știu cum va fi cu starea de urgență și cu prelungirea stării de urgență.

O a doua componentă este cea educativă, care ne place nu ne place, ne restrânge nu ne restrânge, dar este bine să ținem cont și să respectăm cele ce au fost aduse în favoarea noastră.

A treia componentă este ocrotirea serviciilor sanitare și asigurarea serviciilor sanitare și a patra componentă, deși nu mă pricep, este repunerea în funcțiune a anumitor sectoare economice pentru că și așa există previziuni rezervate, ca să nu zic sumbre, să nu accentuăm și mai mult”, a afirmat Molnar Geza, notează ziardecluj.ro

O nouă Ordonanță Militară a intrat în vigoare pe 30 martie 2020, cu măsuri și mai aspre.

Persoanele care nu respectă izolarea la domiciliu sau carantinarea și vor fi identificare în afara spațiului de izolare, vor fi obligate să intre în carantină 14 zile, suportând cheltuielile efectuate cu carantinarea și vor fi sancționate contravențional”, se arată în Ordonanța Militară numărul 5.

Amintim că până, miercuri, la ora 13.00, în România au fost confirmate 2.460 de cazuri de contaminare cu COVID-19, 215 cazuri noi față de raportarea făcută marți, la aceeași oră. Bilanțul deceselor la nivel national a atins 86 de persoane, până la momentul realizării articolului.

Totodată, 252 de persoane au fost declarate vindecate și au fost externate. 

Citeşte mai multe despre:   COVID-19,   coronavirus,   Molnar Geza