Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Episcopul greco-catolic de Cluj-Gherla, Florentin Crihălmeanu, a decedat după ce a fost infectat cu COVID-19

Episcopul greco-catolic de Cluj-Gherla, Florentin Crihălmeanu, a decedat după ce a fost infectat cu COVID-19

Un articol de: George Lupu - 12 Ian 2021, 18:01
Episcopul greco-catolic de Cluj-Gherla, Florentin Crihălmeanu, a decedat după ce a fost infectat cu COVID-19 Eveniment

Episcopul greco-catolic de Cluj-Gherla, PS, Florentin Crihălmeanu, a decedat, marți, în urma unui stop cardio-respirator, după ce a fost confirmat cu COVID-19. În ciuda faptului că starea sa de sănătate se ameliorase și se apropia de finalul perioadei de carantinare,  episcopul a pierdut lupta cu boala.

„Cu profundă durere sufletească, aducem la cunoștința tuturor credincioșilor greco-catolici și a tuturor românilor că azi, 12 ianuarie 2021, la ora 15:20, Preasfinția Sa Florentin Crihălmeanu, Episcopul Eparhiei Greco-Catolice de Cluj-Gherla, s-a stins subit din viață la Mănăstirea Congregației Surorilor Maicii Domnului din Cluj-Napoca. În ciuda faptului că starea sănătății Preasfinției Sale se ameliorase în urma infectării cu Covid-19 și se apropia de sfârșitul perioadei de carantinare, s-a confruntat cu o criză acută cardio-respiratorie. A fost chemată ambulanța, iar medicii au efectuat toate procedurile de resuscitare, dar, cu tot efortul depus, la ora 15:20 s-a constatat decesul”, precizează sursa citată într-un comunicat de presă.

„Preoții, persoanele consacrate și toți credincioșii Eparhiei Greco-Catolice de Cluj-Gherla resimt această plecare ca pe o imensă pierdere, dar cu credință în Mântuitorul Isus Hristos Cel Înviat se unesc în rugăciune pentru sufletul harnicului, blândului și smeritului lor Ierarh. Această încercare dureroasă, trăită în lumina credinței și a Învierii, nădăjduim să aducă unitate și pace în sufletele tuturor celor care l-au cunoscut, care i-au primit îndrumarea spirituală, l-au admirat și stimat pentru dăruirea în slujirea lui Hristos și a Bisericii Sale”, se mai arată în comunicat.