Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Episcopul Hușilor, în predica de duminică, despre 'piraţii spirituali progresişti': 'Sub tutela toleranţei, se dovedesc cei mai intoleranţi, sunt foarte ostili Bisericii şi manipulează grosolan'

Episcopul Hușilor, în predica de duminică, despre 'piraţii spirituali progresişti': 'Sub tutela toleranţei, se dovedesc cei mai intoleranţi, sunt foarte ostili Bisericii şi manipulează grosolan'

Un articol de: Redacția B1.ro - 20 Aug 2019, 12:30
Foto: episcopiahusilor.ro Eveniment

Episcopul Hușilor, Preasfințitul Ignatie, a vorbit în predica sa de duminică despre așa-numiții ”«pirați spirituali progresişti» care pun sub semnul discreditării învățătura Bisericii şi propun, sub masca toleranței, «valori» total străine și discutabile din punctul de vedere al demnităţii umane”. 

Preotul a susținut că acești „piraţi spirituali progresişti” devin suporteri a tot ceea ce consideră ei că ţine de „diversitate”, iar sub tutela toleranţei, ei se dovedesc cei mai intoleranţi, sunt foarte ostili Bisericii şi manipulează grosolan. 

NUNTA ANULUI ÎN SHOWBIZ! DANI OȚIL A FOST DAT DE GOL ÎN DIRECT! ESTE VORBA DESPRE CELEBRA... (GALERIE FOTO)

”În cadrul predicii de duminică, 18 august 2019, în care a explicat pasajul evanghelic al «Potolirii furtunii de pe mare» (Matei 14, 22-34), Părintele Episcop Ignatie a atras atenția asupra asaltului ideologic la care sunt supuși cei ce își asumă valorile creștine. Ierarhul Hușilor i-a numit «pirați spirituali progresişti» pe cei care pun sub semnul discreditării învățătura Bisericii şi propun, sub masca toleranței, «valori» total străine și discutabile din punctul de vedere al demnităţii umane:

Sunt unii care îşi propun să inunde viaţa noastră, să ne înece, venind în proximitatea noastră cu tot felul de „ambarcaţiuni” şi comportându-se ca nişte „piraţi”, care vor să ne smulgă din corabia spirituală, adică din Biserică. Hristos întotdeauna ne transmite acest mesaj: să îndrăznim şi să nu ne temem!

Din nefericire, nu reuşim să ne asumăm acest îndemn al lui Hristos. Ne gândim chiar noi, slujitorii Bisericii şi credincioşii, cei ataşaţi de valorile Evangheliei, că vor veni vremuri de prigoană, vremuri în care vom fi dispreţuiţi, denigraţi pentru că suntem creştini, pentru că am îndrăznit să credem în Hristos şi să propovăduim valorile care decurg din Evanghelie, din Tradiţia Bisericii noastre.

PROFEȚIE BOMBĂ! CARMEN HARRA A SPUS ADEVĂRUL! TOATĂ ȚARA E ÎN STARE DE ȘOC! NIMENI NU SE AȘTEPTA LA ASTA (GALERIE FOTO)

Unii clamează – şi chiar sunt convinşi –  că noi deja am naufragiat. Deja ne pierdem şi ne înecăm ca Biserică, ca mesaj, ca existenţe purtătoare de valori creştine. Mai mult, unii, în spiritul progresismului «tolerant», cred că există o sinonimie între creştin şi cretin.

Sunt destule «ambarcaţiuni ideologice», unele mai perfide decât altele, care încearcă să ne destabilizeze. Destui «piraţi spirituali progresişti», care devin suporteri a tot ceea ce consideră ei că ţine de «diversitate». 

ȘOC ȘI GROAZĂ ÎN SHOWBIZ! ANDREEA MARIN, IMAGINI DE COȘMAR! A INTRAT ÎN DEPRESIE ȘI S-A GÂNDIT CHIAR LA SINUCIDERE (GALERIE FOTO)

Sub tutela toleranţei, ei se dovedesc cei mai intoleranţi. Sunt foarte ostili Bisericii şi manipulează grosolan. (...)

Să avem încredere în cuvântul Domnului și să nu ne lăsăm «vrăjiți» de cei care ne propun atâtea rețete de a ne «salva», chiar și de noi înșine şi de alții. Nu avem nevoie de asemenea «ambarcațiuni» și de asemenea «pirați». Avem corabia noastră, Biserica. Avem Tradiția și valorile noastre evanghelice, care ne dau stabilitate  și o stare de așezare lăuntrică atât la nivel personal cât și la nivel de popor, de naţie”, a spus Episcopul Hușilor în predica sa. 

În acest context, amintim că în anul 2017 a fost declanșat un scandal la Episcopia Huşilor.  Corneliu Bârlădeanu, pe atunci episcop al Huşilor, a reclamat la DNA că este şantajat de trei preoţi care spuneau că au o înregistrare cu el în timp ce întreţinea raporturi sexuale cu o persoană de același sex, se pare un elev de la Seminarul Teologic Huşi, actualmente preot.

Cei trei oameni îi cereau funcții înalte pentru a nu da presei caseta.

În luna martie a acestui an, preoții acuzați că l-au şantajat pe fostul episcop Corneliu Bârlădeanu au primit condamnări la închisoare. 

Jitaru Sebastian Cristi, fost preot arhimandrit la Catedrala Episcopală Huşi, a primit o pedeapsă de 3 ani şi şase luni în regim de detenţie.

Damian Gheorghe, fost preot de caritate la Spitalul Judeţean Vaslui şi Bumbu Răzvan Mihail, fost preot paroh la Parohia Văleni, au fost condamnaţi la câte trei ani de închisoare cu executare.

De asemenea, cei trei au primit şi interdicţia de a profesa ca preoţi pe o perioadă de cinci ani.
 

Citeşte mai multe despre:   Episcopul Husilor
 
 
 
Loading...