Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment ESCROCHERIA momentului, în ROMÂNIA! NU ACCEPTAȚI ASTA !!! PUTEȚI RĂMÂNE FĂRĂ BANI în doar câteva minute!

ESCROCHERIA momentului, în ROMÂNIA! NU ACCEPTAȚI ASTA !!! PUTEȚI RĂMÂNE FĂRĂ BANI în doar câteva minute!

Un articol de: B1.ro - 08 Oct 2019, 13:57
Foto: pixabay.com Eveniment

Mare atenție, români! Aveți mare grijă ce tranzacții faceți pe intrenet, pentru că e posibil să rămâneți fără bani. 

BLESTEMUL S-A ABĂTUT PESTE ȚARĂ, EI SUNT MARII ROMÂNI CARE VOR MURI PÂNĂ LA FINALUL ANULUI (GALERIE FOTO )

Escrocii vor să obțină bani de pe urma românilor care caută apartamente de închiriat, fără ca măcar sa iasă din casă, informează stiridiaspora.ro.

Iată cum funcționează efectiv escrocheria:

DETALII PICANTE din dormitor: Cum făcea AMOR Mihaela Rădulescu cu Dani Oțil! Întreaga Românie și-a dorit să vadă imaginile, acum are ocazia! (GALERIE FOTO FĂRĂ PERDEA)

Escrocul se pretinde a fi proprietar al unui apartament de lux pe care îl închiriază sub prețul pieței. Suma cerută este de obicei între 200 și 300 de euro pentru un apartament luxos, iar fotografiile sunt furate de pe internet, de obicei aparținând unor mari hoteluri.

Sub pretextul că în acest moment proprietarul nu locuiește în oraș și că ar fi cel mai bine ca viitorul chiriaș să testeze o perioadă apartamentul iar apoi să se încheie efectiv un contract, îi trimite o factură falsificată, de obicei cu sigla AIR BNB, ori chiar Booking prin care selectează ca perioadă de ședere o lună de zile. Prețul pare un chilipir însă alăturarea facturilor false alături de mărcile celebrelor site-uri îi bagă pe români în încurcătură și le oferă senzația de veridicitate. 

Odată ce victima ajunge să plătească cele câteva sute de euro, numărul de telefon devine inactiv. Astfel, escrocul ajunge să încaseze banii fară ca măcar să iasă din casă, ori să dețină vreun apartament. 

Atenție însă, pentru cei care nu știu: prin booking sau airbnb rezervările se fac direct pe site, iar plata dacă nu se face direct pe platformă, se efectuează în momentul cazării. Orice sume de bani cerute prin alte mijloace decât prin site-urile oficiale ar trebui sa vă ridice semne de întrebare. 

În această perioadă a anului, odată cu migrarea studenților spre marile centre universitare din țară, escrocii au început să posteze sute de astfel de anunțuri. 

 
 
Loading...