Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Este inacceptabil! Fermele românești dau faliment, iar elevilor li se dă la școală lapte și mere din Polonia și Ungaria

Este inacceptabil! Fermele românești dau faliment, iar elevilor li se dă la școală lapte și mere din Polonia și Ungaria

Un articol de: - 01 Aug 2016, 18:49
Este inacceptabil! Fermele românești dau faliment, iar elevilor li se dă la școală lapte și mere din Polonia și Ungaria Foto: bucurestifm.ro Eveniment

Problemele fermierilor români par să nu îi intereseze pe politicieni. Mai importante sunt interesele financiare. Altfel nu s-ar fi ajuns în situația în care țăranii noștri să-și arunce laptele și merele, iar elevii să primească la școală lactate și fructe din Ungaria și Polonia.

Avram Fițiu, profesor la USAMV Cluj Napoca, atrage atenția Ministerului Agriculturii să demareze un plan național înainte ca agricultura românească să se prăbușească de tot, scrie agroinfo.ro.

De asemenea, acesta spune că organizațiile fermierilor români, multitudinea de federații și asociații ar putea să-i propună Ministerului Agriculturii să se consume produse românești în școli.

“Un program național de 10 milioane de euro pentru consum de alimente românești în școli, lapte, brânză. Programul există! Dacă mâine vin oamenii ăștia și vrem să înlocuim laptele polonez, unguresc din școlile din România, haideți! Au bani, au 25 de milioane de euro pe asistență tehnică, pot să ia fără probleme 10 milioane de euro pentru consum de alimente românești în ultima școală din România.

Au banii, dar din ianuarie acest ministru (ministrul agriculturii Achim Irimescu n.r.), am crezut că am o speranță că vine dintr-o zonă de oieri din țara asta, m-am înșelat până astăzi, am și spus-o. A avut două emisiuni în ianuarie și ne-a promis marea cu sarea, că va veni și va interveni pentru aceste direcții ale sectoarelor de agricultură din România. Îl mai aveți ministru 3 luni! Dacă până la 1 septembrie nu decide aceste două lucruri, își ia tălpășița și pleacă.

Această șansă istorică de a avea un Dacian Cioloș ca prim-ministru, care mai cunoaște ceva în agricultură, să-l aveți pe Achim Irimescu ministru, adică doi oameni care cât de cât se pricep la agricultură, un pic nu mult, dacă pierdeți acest moment nu vă mai întâlniți cu el degrabă. Ca doi oameni care au legătură cu agricultură să-i mai vezi ministru al agriculturii și prim-ministru, le-a spus agricultorilor Avram Fițiu, profesor la Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară din Cluj Napoca.

Concret, fermele noastre de creștere a vacilor de lapte se confruntă cu o criză acută. Este aberant ca noi să continuăm să consumăm produse importate de pe la vecini și nu mișcăm un deget pentru promovarea produselor noastre, din fermele noastre, produsele țăranilor noștri, mai scrie sursa citată.

 

Au adoptat un băiat de 14 ani, dar, când l-au controlat, au aflat cu ce monstru trăiau în casă. Era, de fapt...

Citeşte mai multe despre:   elevi,   import,   fermieri