Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment ”Este necesară decuplarea clientelei de la banul public, prin eliminarea corupţiei şi reducerea birocraţiei”. Iohannis: A fi cetățean nu înseamnă doar a avea obligații fiscale, ci și dreptul de a cere corectitudine (VIDEO)

”Este necesară decuplarea clientelei de la banul public, prin eliminarea corupţiei şi reducerea birocraţiei”. Iohannis: A fi cetățean nu înseamnă doar a avea obligații fiscale, ci și dreptul de a cere corectitudine (VIDEO)

Un articol de: - 05 Iul 2016, 12:10
”Este necesară decuplarea clientelei de la banul public, prin eliminarea corupţiei şi reducerea birocraţiei”. Iohannis: A fi cetățean nu înseamnă doar a avea obligații fiscale, ci și dreptul de a cere corectitudine (VIDEO) Eveniment

Proiectul de ţară trebuie să aibă în vedere un model de dezvoltare economică sustenabilă, o guvernare responsabilă, decuplarea clientelei de la banul public și reducerea birocrației, a declarat președintele Klaus Iohannis. Acest a mai susținut că a fi cetățean nu înseamnă doar să ai obligații fiscale, ci și să ai dreptul de a pretinde corectitudine, tratament egal și eficiență în cheltuirea banilor.

"România puternică pe care dorim să o construim presupune valorificarea avantajelor competitive de care dispunem, iar aici nu este vorba doar despre economie, ci despre oportunitățile României ca țară în plan regional și european. În acest sens, solicit Guvernului să întregească strategiile și politicile economice cu dimensiunea europeană necesară actualului context.

România are nevoie acum de un nou model de dezvoltare economică. Știm cu toții că în România s-au făcut strategii de toate felurile, dar multe au rămas pe hârtie în diverse sertare, de obicei guvernamentale. Eu mă refer la mai mult decât o listă de măsuri economice, mă refer la un model de dezvoltare la care

România acum e obligată să se gândească. Am agreat deja la consultările de ieri că e mai oportun ca niciodată, la aproape un deceniu de la aderare, să lucrăm la un proiect de tară post-aderare, prin care să definim ambițiile de progres ale României în cadrul construcției europene”, a declarat președintele României.

Iohannis: Este necesară decuplarea clientelei de la banul public, prin eliminarea corupţiei şi reducerea birocraţiei

Acesta a mai susținut că nu trebuie uitată lecția dură a crizei economice, aceea că prosperitatea, odată obținută, poate fi perdută ușor. Prin urmare, trebuie să demonstrăm că ne-am asumat această lecție punând bazele unei creșteri economice care să fie sustenabilă ”pentru care trebuie să consolidăm încrederea în instituții și în politicile economice, astfel încât ceea ce construim să fie durabil".

În opinia lui Klaus Iohannis, este nevoie de "o guvernare responsabilă, realistă, consecvenţă pe cale reformelor, transparenţă, decuplarea clientelei de la banul public, prin eliminarea corupţiei şi reducerea birocraţiei. Este nevoie de regândirea profundă a relației dintre stat și cetățean. A fi cetățean nu înseamnă doar a avea obligații fiscale, ci și dreptul de a pretinde corectitudine, tratament egal și eficiență în cheltuirea banilor”.

Președintele a mai declarat că factorii de decizie trebuie să se gândească la o politică economică dincolo de orizonturile electorale. Iohannis s-a mai referit și la necesitatea de a fi revigorate investițiile, de a fi folosiți banii europeni și de a se pune la punct o politică pro-piață, care să încurajeze capitalul românesc.Mare atenție! Ministrul Sănătății a făcut anunțul despre vaccinarea copiilor

Citeşte mai multe despre:   coruptie