Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Eugen Nicolăescu a copiat în teza de doctorat: Lucrarea conține pasaje din cărțile altor economiști, fără a fi citate

Eugen Nicolăescu a copiat în teza de doctorat: Lucrarea conține pasaje din cărțile altor economiști, fără a fi citate

Un articol de: - 08 Oct 2015, 12:30
Eugen Nicolăescu a copiat în teza de doctorat: Lucrarea conține pasaje din cărțile altor economiști, fără a fi citate Foto: investigatiimedia.ro Eveniment

Fostul ministrul al Sănătății, Eugen Nicolăescu, a copiat în teza de doctorat, lucrarea conținând mai multe fragmente din cărțile altor economiști, dar fără a fi citate, scrie românialiberă.ro.

De altfel, coordonatorul său științific a fost Eugen Țurlea, subaltern de-al său din Ministerul Sănătății.

Liberalul a devenit doctor în științe economice cu lucrarea "Auditul intern, factor al procesului de perfecționare a managementului", în 2007, iar cu doi ani mai devreme, Țurlea a fost numit consilier personal pe probleme de asigurări de sănătate.

România Liberă a făcut o comparație între lucrarea fostului ministru și o carte a autorului Jacques Renard, publicată de Ministerul Finanțelor Publice, în anul 2002, și s-a descoperit faptul că incipitul lucrării lui Nicolaescu este copiat cuvânt cu cuvânt din cartea francezului.

Lucrarea lui Nicolăescu se află la biblioteca ASE, atât în format electronic, cât și pe hârtie.

Contactat de jurnaliști, Eugen Țurlea susține că regulile de redactare erau altele în 2007 și "dacă autorii din care citai erau trecuți la sfârșitul tezei, la bibliografie, totul era acceptat. Nu se foloseau ghilimelele, așa cum se cere acum".

"Eu am fost președintele CNAS, apoi am fost și consilierul lui, dar nu am datele, cronologia la îndemână. Nu știu ce să vă spun. Poate am fost. Domnul Nicolăescu și-a realizat teza cum trebuie, mai ales că atunci era și în Camera Auditorilor Financiari", a spus Țurlea, întrebat dacă în aceeași perioadă era consilierul liberalului.


Citeşte mai multe despre:   Eugen Nicolaescu,   teza de doctorat