Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Eugen Nicolăescu: Am primit foarte multe informări de la SRI şi în primul şi în al doilea mandat. Unele se refereau la infecţiile nosocomiale

Eugen Nicolăescu: Am primit foarte multe informări de la SRI şi în primul şi în al doilea mandat. Unele se refereau la infecţiile nosocomiale

Un articol de: - 10 Mai 2016, 14:32
Eugen Nicolăescu: Am primit foarte multe informări de la SRI şi în primul şi în al doilea mandat. Unele se refereau la infecţiile nosocomiale Eveniment

Fostul ministru al Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, a declarat marți că în timpul mandatului său a primit informări de la Serviciul Român de Informații care nu se refereau la problema dezinfectanților din spitale, ci la cea a infecțiilor nosocomiale.

"Evident că am primit foarte multe informări de la SRI şi în primul şi în al doilea mandat, informări care aveau caracter secret şi strict secret. Unele dintre ele erau importante şi presupuneau măsuri, presupuneau intervenţii, altele erau anumite constatări pe care le făcuseră unii sau alţii şi luai act de ele", a declarat fostul ministru, pentru RFI.

Întrebat dacă informările primite de la SRI vizau problema dezinfectanților,Nicălăescu a precizat: ”Am spus-o şi-o repet, din ce-mi aduc aminte, n-am primit nici un fel de informare pe asemenea temă, adică în spitalele româneşti sunt licitaţii trucate, ca să poată fi avantajată o firmă pentru dezinfectanţi sau că dezinfectanţii sunt necorespunzători. Sigur, informări referitoare la infecţii nosocomiale, prin care erau pacienţi care reclamau, asta da şi atunci sigur că se sesizau spitalele respective, care au competenţa şi obligaţia legală să se ocupe de infecţiile nosocomiale”.

”În mod normal, ministrul lua act de ele, dosarele plecau înapoi la Serviciul Român de Informaţii, pentru că noi n-avem voie să ţinem documentele acolo şi evident că-ţi făceai o notiţă sau două pe principalele teme care erau ridicate şi pentru care trebuia să cauţi rezolvări, chemai responsabilii din minister, trasai sarcinile şi aşteptai rapoartele cu măsurile de realizare”, a mai spus Nicolăescu despre traseul informațiilor primite de la SRI.

Totodată, fostul ministru a precizat că demisia lui Patriciu Achimaș-Cadariu nu rezolvă o problemă, dar este un indiciu că până acum s-a greșit.

"În ciuda a ceea ce s-a spus că o demisie nu rezolvă o problemă, cred că totuşi o demisie înseamnă că se recunoaşte că s-a greşit până acum, se recunoaşte că poate se puteau găsi soluţii mai demult şi se recunoaşte faptul că nu a existat suficientă preocupare ca o parte din problemele pe care le are sistemul sanitar să fie rezolvate", mai declarat Eugen Nicolăescu.

 

Citeşte mai multe despre:   Eugen Nicolaescu,   SRI,   spitale,   dezinfectanti