Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Eugen Tomac: „Biserica trebuie păstrată deschisă și implicată în procesul de combatare a efectelor pandemiei”

Eugen Tomac: „Biserica trebuie păstrată deschisă și implicată în procesul de combatare a efectelor pandemiei”

Un articol de: Andrei Ștefan - 29 Noi 2020, 11:40
Eugen Tomac: „Biserica trebuie păstrată deschisă și implicată în procesul de combatare a efectelor pandemiei” Foto: Eugen Tomac / Facebook Eveniment

Eugen Tomac, liderul PMP, a postat duminică pe pagina personală de Facebook un mesaj în care militează la o relație mai bună între stat și Biserică, menționând că „Biserica trebuie păstrată deschisă și implicată în procesul de combatare a efectelor pandemiei”.

 

Eugen Tomac: „Biserica trebuie păstrată deschisă”

 

„În mod just, atât cetățenii, cât și preoții au reacționat la anumite măsuri și decizii disproporționate ale autorităților locale sau centrale.

Biserica, la fel ca toate instituțiile din România, s-a conformat și a făcut eforturi constante pentru a limita răspândirea virusului.

Traversăm vremuri de o duritate fără precedent, dar cred că parteneriatul dintre stat și Biserică nu trebuie afectat prin măsuri absurde sau interpretat greșit. Mai ales acum, când avem nevoie de solidaritate și acțiune comună.

Românii l-au avut alături doar pe Dumnezeu atunci când le-a fost mai greu în războaie, foamete sau comunism.

De aceea, forțele de ordine ar trebui să fie vigilente și să se comporte cu maximă prudență în perioada următoare. Cetățenii acestei țări vor respect și aplicarea unitară a legii. Imaginile cu oamenii înghesuiți în aeroport în plină stare de urgență nu vor fi uitate prea curând, la fel cum nu pot fi uitate scenele cu polițiștii care intră într-un lăcaș de cult și împart sancțiuni într-o manieră revoltătoare.

Consider că Biserica trebuie păstrată deschisă și implicată în procesul de combatare a efectelor pandemiei. Repet, într-un moment în care milioane de români simt mai mult ca oricând că singura speranță pentru a trece cu bine de această criză este Credința!Tunelul secret de sub Palatul lui Gigi Becali. E incredibil unde duce. Era folosit şi de Carol al II-lea

Românii trebuie să aibă libertatea de a trece pragul bisericilor oricând doresc. Firește, respectând regulile atât de necesare în limitarea răspândirii bolii.

Așa cum avem dreptul să mergem în fiecare zi să cumpărăm o pâine, tot așa trebuie să le garantăm românilor dreptul de a intra oricând în Biserică pentru a aprinde o lumânare.

O spun în mod deschis și asumat. Noi vom fi mereu alături de Biserică și vom apăra toate cultele din România. O țară fără credință devine o țară fără viitor. Prin credință Mișcăm România înainte!”, a declarat Tomac pe pagina sa de Facebook.

 

Românii, liberi să participe la slujbele de Crăciun atât în interiorul, cât şi în afara bisericilor

 

„Slujbele de Crăciun se vor desfăşura atât în interiorul, cât şi în afara bisericilor, dacă sunt respectate măsurilor de protecţie împotriva SARS-COV-2”, a anunțat secretarul general al Guvernului, Antonel Tănase. Acesta a mai precizat că restricțiile care se vor aplica acestor evenimente religioase sunt în curs de stabilire.

„Am vorbit săptămâna aceasta cu reprezentanții Secretariatului de Stat pentru Culte și cu cei ai Departamentului pentru Situații de Urgență. Identificăm împreună soluții prin care Crăciunul să poată fi sărbătorit creștinește la biserică. Reprezentanții cultelor religioase susțin şi ei că trebuie să se respecte toate măsurile de combatere a pandemiei, deoarece suntem cu toții conștienți de nevoia de a proteja sănătatea românilor.
Astfel, cu respectarea măsurilor de protecție sanitară, slujbele de Crăciun se pot desfășura atât în interiorul, cât și în afara bisericilor. Doamne ajută!", a scris Antonel Tănase pe Facebook. 

Citeşte mai multe despre:   Eugen Tomac,   PMP,   biserica,   pandemie coronavirus