Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Eurobarometru: Românii sunt cei mai ostili dintre europeni față de cotele obligatorii de imigranți. Doar 44% dintre români sunt de acord cu aceste cote (VIDEO)

Eurobarometru: Românii sunt cei mai ostili dintre europeni față de cotele obligatorii de imigranți. Doar 44% dintre români sunt de acord cu aceste cote (VIDEO)

Un articol de: B1 TV - 16 Oct 2015, 10:58
Eurobarometru: Românii sunt cei mai ostili dintre europeni față de cotele obligatorii de imigranți. Doar 44% dintre români sunt de acord cu aceste cote (VIDEO) Foto: evz.ro Eveniment

Un sondaj arată că românii sunt cei mai ostili dintre europeni față de cotele obligatorii de imigranți, informează B1 TV. Ne plac străinii, dar numai dacă sunt cetățeni UE. Doar 44% dintre români sunt de acord cu cotele obligatorii de imigranți, cel mai mic procent din țările Uniunii Europene.

Potrivit unui Eurobarometru comandat de Parlamentul European și realizat între 19 și 29 septembrie, suntem singura țară din UE unde mai mulți cetățeni sunt ostili decât favorabili cotelor obligatorii.

Media europeana este de 75% pentru aceste cote, iar în țări ca Cipru, Germania, Croația sau Grecia mai puțin de o zecime dintre respondenți se declară împotriva cotelor.

Interesant este și faptul că la întrebarea "Care sunt principalele trei provocări cu care se confruntă UE și statele membre", românii nu au mai pus pe primul loc "accesul tinerilor la piața forței de muncă", la fel ca în anii precedenți, ci imigrația. De asemenea, terorismul e privit de români ca fiind o provocare cel puțin la fel de importantă ca inegalitatea socială.

28% dintre români sunt de acord că țara lor are nevoie de "migranți legali care să lucreze în anumite sectoare ale economiei" - un procent mic, dar peste cele ale Cehiei, Ungariei, Bulgariei și Slovaciei.

Pe de altă parte 53% cred că prezența unor străini e benefică pentru economia României și 55%, că aceștia contribuie la diversitatea vieții culturale în țara noastră, dar asta cu condiția să fie vorba despre străini din state membre ale UE. Chiar și așa, există țări europene mai intolerante decât noi: de pildă, în Ungaria 56% dintre cetățeni nu cred că străinii ar contribui la economia țării și 49% susțin că rolul cultural al acestora ar fi negativ.
Citeşte mai multe despre:   sondaj,   UE,   Uniunea Europeana,   imigranti