Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Europa, cu un pas mai aproape de vaccinare. Vaccinul anti-COVID, adus din SUA la Bruxelles

Europa, cu un pas mai aproape de vaccinare. Vaccinul anti-COVID, adus din SUA la Bruxelles

Un articol de: Andrei Ștefan - 29 Noi 2020, 08:28
Europa, cu un pas mai aproape de vaccinare. Vaccinul anti-COVID, adus din SUA la Bruxelles Foto: Hepta - Zuma Press / Pavlo Gonchar Eveniment

Vineri, 27 noiembrie, primele avioane ale companiei aeriene United Airlines au efectuat zboruri către Bruxelles, având ca încărcătură vaccinul anti-COVID dezvoltat de compania Pfizer.

 

Vaccinul anti-COVID, adus din SUA la Bruxelles

 

Primele doze din vaccinul dezvoltat de Pfizer au fost transportate în lăzi frigorifice, urmând ca procesul de distribuire în țările europene să fie efectuat dacă produsul va fi aprobat și omologat, informează Wall Street Journal.

Food and Drug Administration (FDA), instituția care aprobă folosirea anumitor medicamente sau vaccinuri, a permis avioanelor cargo ale SUA să transporte de cinci ori mai multă gheaţă decât în mod normal pe durata unui zbor (circa 6,8 tone), pentru a putea ţine vaccinul la temperaturile extrem de scăzute la care trebuie păstrat, în jur de minus 80 de grade Celsius.

În paralel, Phizer a început stocarea dozelor în depozitele frigorifice deja existente în centrele companiei din Kalamazoo, Michigan şi Puurs, Belgia, precum şi dezvoltarea facilităţilor similare din Pleasant Prairie, Wisconsin, respectiv Karlsruhe, Germania.

 

Vaccinul anti-COVID, aprobat de Marea Britanie săptămâna viitoare. Când încep primele imunizări

 

Potrivit publicației Financial Times, Marea Britanie va aproba, săptămâna viitoare, vaccinul împotriva COVID-19 dezvoltat de Pfizer, iar livrările vor începe în câteva ore de la autorizarea acestuia.Au găsit, lângă Mangalia, o peşteră veche de 5,5 milioane ani. A venit NASA! Au descoperit în ea ceva şoc! Au mai văzut asta doar pe Marte

De asemenea, primele imunizări vor avea loc începând cu 7 decembrie.

Amintim, Marea Britanie a comandat 40 de milioane de doze din acest vaccin, dintr-un contract de 100 de milioane de doze, care s-a dovedit a avea o eficacitate de 95%.

Nadhim Zahawi, în prezent viceministru pentru afaceri, a fost numit ministru responsabil cu distribuirea vaccinurilor pentru COVID-19.

 

Guvernul României a aprobat Hotărârea privind strategia de vaccinare anti-COVID-19

 

Guvernul Orban a adoptat Hotărârea privind Strategia de vaccinare a populaţiei împotriva COVID-19.

Ionel Dancă, şeful Cancelariei premierului, a precizat âcă 70% din totalul populaţiei ar fi putea fi implicată în această campanie, vaccinarea urmând a fi gratuită și voluntară.

Potrivit acestei strategii de vaccinare, au fost stabilite grupurile prioritare pentru vaccinarea  împotriva SARS-CoV-2. Principalele categorii de personal care vor fi vaccinate sunt: personalul din domeniul sănătăţii, personalul din centrele rezidenţiale şi medico-sociale, populaţia cu risc ridicat de evoluţie severă în cazul infecţiilor cu SARS-CoV-2 şi personalul din alte domenii cheie pentru buna funcţionare a societăţii.

Succesul acestei campanii de vaccinare depinde foarte mult de voinţa populaţiei, de conformarea cetăţenilor la această campanie şi în acest sens Guvernul face un apel către toate instituţiile implicate, dar şi către societatea civilă, către specialişti, ca dezbaterea publică să sprijine această campanie pentru că aceasta reprezintă singurul remediu pentru a pune capăt pandemiei”, a explicat Dancă.

Ulterior, a precizat el, vor fi vaccinați gratuit și restul oamenilor, dacă doresc

În paralel, Preşedintele României, Klaus Iohannis a convocat pentru 3 decembrie şedinţa Consiliului Suprem de Apărare a Ţării (CSAT) cu tematica referitoare la strategia de vaccinare.

Vaccinarea se va face etapizat, iar definirea etapelor de vaccinare și inițierea acestora vor fi stabilite în funcție de aprobarea, producția și alocarea unuia sau mai multor vaccinuri către fiecare țară, folosindu-se o procedură specifică în funcție de vaccin.

Vaccinarea se va realiza la locul de muncă pentru personalul din domeniul sănătății și prin centrele de vaccinare fixe și mobile, echipe mobile, rețeaua de medicină de familie și centre drive-through pentru celelalte categorii de populație”, a declarat șeful statului, după o ședință cu reprezentanții Ministerului de Interne, Ministerului Apărării și ai Ministerului Sănătății.

Klaus Iohannis a mai precizat că vaccinarea populației generale va avea loc, probabil, undeva în primăvară spre vară.

Citeşte mai multe despre:   Pfizer,   vaccin anti-COVID-19,   distributie vaccin,   Bruxelles