Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Europa FM, preluat de un controversat grup de business apropiat de Ungaria şi Rusia

Europa FM, preluat de un controversat grup de business apropiat de Ungaria şi Rusia

Un articol de: - 18 Apr 2018, 08:33
Europa FM, preluat de un controversat grup de business apropiat de Ungaria şi Rusia Eveniment

Posturile Europa FM, Virgin Radio și Vibe FM sunt de vânzare.
Grupul Lagardère, cel care deţine cele 3 posturi, a anunțat vânzarea operațiunilor radio din România, Cehia, Polonia și Slovacia către grupul Czech Media Invest.

Conform anunţului publicat chiar de europafm.ro, această tranzacție este prima dintr-o serie de vânzări pe care le va face grupul Lagardère, aflat într-un proces de restructurare strategică prezentat de Arnaud Lagardère, la 8 martie 2018. Prețul de vânzare anunțat al acestor active este de 73 de milioane de euro pentru venituri consolidate de aproximativ 56 de milioane de euro în 2017.

"Czech Media Invest este operatorul de media numărul 1 în Republica Cehă, cu patru cotidiane, numeroase reviste și domenii online. Societatea, care îl are co-proprietar și este condusă de Daniel Křetínský, deține de asemenea două tipografii și este lider în publishing și distribuție de presă cu peste 18.000 de puncte de livrare", mai scrie site-ul postului de radio.

Grupul de business Czech Media Invest este, însă, unul controversat. 

El este deținut de oligarhii Patrik Tkac și Daniel Kretinsky, cu afaceri în domeniile financiar-bancare şi energetic în Europa Centrală. Patrik Tkac este fondator al holdingului multinațional J and T Finance Group, care a achiziționat, în 2007, o bancă în Rusia (J and T Bank ZAO). 
Holdingul a înființat, în 2009, ceea ce este astăzi cel mai mare grup energetic din Europa Centrală, EPH, al cărei acționar majoritar este același partener al lui Patrik Tkac din domeniul media, Daniel Kretinsky, scrie g4media.ro.

În ultimele luni, EPH se regăsește în afaceri și cu o companie din zona de interes a oligarhului maghiar Lőrinc Mészáros, apropiat al prim-ministrului Ungariei, Viktor Orbán, conform "Budapest Business Journal".

În decembrie 2013, Patrik Tkáč și Daniel Křetínský au cumpărat activitățile media din Cehia ale Ringier Axel Springer Media, mai multe cotidiene și reviste.
European Journalism Observatory, filiala din Cehia, susţine că Daniel Křetínský este unul dintre mogulii țării, care a concentrat media în mâinile sale, alături de Andrej Babiš, fostul prim-ministru al Cehiei, care a demisionat din funcție în ianuarie din cauza acuzațiilor de fraudă din fonduri europene.

Daniel Křetínský este, totodată, președinte al clubului de fotbal AC Sparta Praga.

Informaţia orei îl are în centru pe Radu Mazăre, care tocmai a...

(Foto: Daniel Křetínský / Facebook)

Se pare că şi omul de afaceri român Cristian Burci, cel care deţine cotidienele "Adevărul" și "Click!" și postul de televiziune Prima TV, a vrut să cumpere postul Europa FM, mai scrie sursa citată.
 

Citeşte mai multe despre:   Europa FM,   Virgin Radio,   Vibe FM