Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Eurostat: România, cele mai mici prețuri la pâine din Uniunea Europeană

Eurostat: România, cele mai mici prețuri la pâine din Uniunea Europeană

Un articol de: Irina Mina - 24 Aug 2020, 10:58
Eurostat: România, cele mai mici prețuri la pâine din Uniunea Europeană Foto: Pixabay.com Eveniment

România are cele mai mici prețuri la pâine din Uniunea Europeană, fiind aproape la jumătate faţă de media din UE, potrivit datelor pe anul trecut publicate luni de Eurostat.

Pe de altă parte, preţul pâinii şi al cerealelor era cel mai ridicat în Danemarca, 51% peste nivelul din UE, urmată de Austria, 33% peste nivelul din UE, Luxemburg şi Finlanda, ambele cu 25% peste nivelul din UE.

”În 2019, prețul pâinii și cerealelor din întreaga UE a fost de aproximativ trei ori mai mare în cel mai scump stat membru decât în ​​cel mai ieftin.

Atunci când nivelurile prețurilor din țări sunt comparate cu indicele mediu al nivelului prețurilor din UE, 100, rezultatele arată că în 2019, prețul pâinii și cerealelor a fost cel mai ridicat în Danemarca (cu un indice de nivel de preț de 151), urmat de Austria (133) , Luxemburg și Finlanda (ambele 125)”, se arată în datele Eurostat.

În schimb, nivelurile prețurilor la pâine și cereale în 2019 au fost cele mai scăzute în România, cu un indice de preț de 53, urmată de Bulgaria, 35% sub nivelul din UE, şi Polonia, cu 30% sub nivelul din UE.

Citeşte mai multe despre:   paine