Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Eurovision 2021: Măști, carantină și restricții pentru delegații. Obiectivul actual e ca artiștii să cânte live de pe scena din Rotterdam, însă întrebarea momentului e legată de prezența publicului

Eurovision 2021: Măști, carantină și restricții pentru delegații. Obiectivul actual e ca artiștii să cânte live de pe scena din Rotterdam, însă întrebarea momentului e legată de prezența publicului

Un articol de: Vladimir Ionescu - 02 Mar 2021, 19:36
Eurovision 2021: Măști, carantină și restricții pentru delegații. Obiectivul actual e ca artiștii să cânte live de pe scena din Rotterdam, însă întrebarea momentului e legată de prezența publicului foto: Hepta.ro / Abaca Press / Utrecht Robin/ABACAPRESS.COM Eveniment

Concursul muzical Eurovision 2021 se va desfășura în orașul olandez Rotterdam, între 18 și 22 mai, și va pune în scenă reprezentații live ale artiștilor, însă va fi organizat cu măsuri stricte de protecție sanitară, care presupun măști, carantină și distanțare fizică. Este încă neclar dacă publicul va fi prezent fizic sau nu, transmite Spain`s News.

Eurovision 2021 va avea loc la Rotterdam, în mai, cu măști, carantină și restricții pentru delegații

 

În contextul pandemiei de COVID-19, Uniunea Europeană de Radio și Televiziune (EBU) și partenerii olandezi implicați în organizarea concursului în Țările de Jos (postul public NPO, postul NOS și organizația AVROTROS) au publicat, marți, un Protocol de sănătate și siguranță pentru desfășurarea festivalului, care va avea loc între 18 și 22 mai.

„Cu ajutorul testării extinse, utilizării de măști, măsurilor de igienă, atenției la ventilație și măsurilor inovative, vom crea un mediu în care echipa, artiștii și presa să poată lucra în cel mai sigur mod posibil”, a subliniat Sietse Bakker, producătorul executiv al evenimentului.

Toate persoanele care au primit acreditare pentru a intra pe Ahoy Arena din Rotterdam vor fi vizate de acest protocol, care se conformează îndrumărilor făcute de Institutul de Sănătate Publică din Țările de Jos (RIVM).

Principala recomandare este ca toți cei care participă la festival și vin din străinătate să fie plasați în carantină pentru o perioadă de cinci zile imediat după aterizarea pe teritoriul olandez, unde trebuie totodată să prezinte un test PCR negativ efectuat cu cel mult 72 de ore înaintea sosirii.

Odată ajunse în țară, delegațiile „trebuie să rămână la hotelul lor, cu excepția cazurilor când se duc la Ahoy Arena din Rotterdam pentru repetiții, reprezentații live și alte activități asociate cu programul” oficial al festivalului.

„Obiectivul nostru este clar: prevenirea transmiterii virusului în timpul evenimentului. Dacă o persoană e testată pozitiv, protocolul nostru de izolare va intra în vigoare, vom sprijini autoritățile relevante cu investigația subsecventă și vom lua măsuri suplimentare atunci când este necesar”, a adăugat Sietse Bakker.

Publicul ar putea fi prezent fizic într-un procent limitat la spectacolele live ale artiștilor, dar încă nu a fost luată o decizie finală

 

Obiectivul actual este ca toți artiștii să cânte live de pe scena de la Rotterdam, dar „cu sănătatea și siguranța tuturor participanților, inclusiv a echipei și a presei”, ca prioritate a organizatorilor, a spus și Martin Osterdahl, supervizor executiv al festivalului. Rămâne să fie anunțat dacă va fi permisă și o prezență fizică a publicului, fie ea și într-un procent limitat.

„Spiritul și tradiția Concursului Muzical Eurovision sunt despre a aduce Europa împreună pe o singură scenă și încă suntem foarte hotărâți să facem acest lucru la Rotterdam în mai”, a subliniat Martin Osterdahl.Lovitură grea pentru Diana Șoșoacă! Ar putea fi închis

Citeşte mai multe despre:   Eurovision 2021,   pandemie de coronavirus