Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri Eveniment Evaluare Națională 2012: Rezultatele finale au fost afișate la aviziere și pe unele site-uri ale inspectoratelor școlare județene

Evaluare Națională 2012: Rezultatele finale au fost afișate la aviziere și pe unele site-uri ale inspectoratelor școlare județene

Un articol de: - 02 Iul 2012, 10:45
Evaluare Națională 2012: Rezultatele finale au fost afișate la aviziere și pe unele site-uri ale inspectoratelor școlare județene Eveniment

Rezultatele finale de la Evaluarea Națională 2012 se afișează luni la avizierele școlilor, dar și pe unele site-uri ale inspectoratelor școlare județene.

În cursul zilei de vineri, s-au înregistrat 12.172 de contestaţii la evaluarea naţională, dintre care 7.009 la limba şi literatura română, a declarat, sâmbătă, secretarul de stat din Ministerul Sănătăţii Stelian Fedorca.

Pentru susţinerea probelor de la evaluarea naţională au fost înscrişi 190.291 de elevi, 6,3 la sută dintre cei care au susţinut probele contestând notele primite.

Notele de la evaluarea naţională vor conta la admiterea în liceu, care se va desfăşura în două etape. La prima dintre acestea vor participa elevii care au dat evaluarea naţională şi care vor avea media de admitere calculată ca medie artimetică dintre media notelor de la evaluare şi media generală a anilor de gimnaziu.

În a doua etapă se vor înscrie, pe locurile rămase libere, elevii care nu au dat evaluarea, admiterea acestora urmând să se facă în ordinea descrescătoare a mediilor generale ale anilor de gimnaziu.

Citeşte mai multe despre:   Rezultate alegeri Romania,   matematica,   limba romana,   examen